Фирма ALUKÖNIGSTAHL е представител на марката за България.

Изборът на правилната слънцезащита зависи от много фактори. Желаната температура в зимната градина се постига от вътрешна и външна слънцезащита, в комбинация със система за управление. Продуктите на WAREMA са идеални за тази цел. При тях се обръща внимание не само на функционалните аспекти, но и на естетическите параметри като форма и цветове.

През лятото зимните градини се нагряват значително по-силно от нормалните жилищни помещения поради големите стъклени области, които обхващат. Така нареченият „парников ефект" е неприятен за хората и растенията и не може изцяло да се минимизира с помощта на вентилационни уреди. При използване на външна слънцезащита се предотвратява навлизането в помещението на около 70-95% от попадащите на повърхността слънчеви лъчи и се редуцира затоплянето в помещението. Вътрешните слънцезащити не допускат преминаването в помещението на около 15-50% от падащите слънчеви лъчи и са идеални за защита от заслепяване през деня и за добра видимост вечер. При северно разположение вътрешната слънцезащита може да бъде достатъчна, като през зимата слънчевите лъчи могат да се ползват за допълнително затопляне на помещението.

Външните маркизи за зимни градини Climara W20 не допускат горещината през лятото, а през зимните месеци помещението се затопля от слънчевите лъчи. Благодарение на иновативните водачи secudrive светлината не преминава между текстила и шината за управление. Системата има възможност за двустранно заключване с вентилационното крило и гарантира висока устойчивост на натоварване от вятър.

Маркизите се характеризират с плоска и компактна форма, задвижване с мотор и възможност за посока на движение отдолу нагоре. Максималната ширина на системата е 6.500 мм, с разгъване до 6.000 мм и обща площ до 30 м2. Монтажът е външен и се извършва с помощта на държачи с различно отстояние един от друг. Може да избирате между цветовите палитри на праховото боядисване и тези на WAREMA. 

Маркизата е слънцезащитна система, а не система за предпазване от дъжд. За да не се повредят елементите ѝ, тя трябва да е оборудвана със сензор за дъжд и отводнителна система в текстила. За повече информация може да се свържете с фирма ALUKÖNIGSTAHL, която е представител на марката WAREMA за България.