Жилищната сграда обединява висок стил, аристократично излъчване, висококачествено изпълнение и прецизност към детайлите.

 

Marvell House на бул. „Витоша" и ул. „Янко Забунов" в София близо до Южния парк е с инвеститор City Home Park, има разгърната площ от 9 230 квадратни метра, 8 етажа и три подземни нива за удобно паркиране.

 

 

Фасадната облицовка е от естествен камък с авторски мотиви, а парапетите са от лят алуминий.

 

 

Marvell House има вентилируема фасада. Специален слой под облицовката от естествен камък гарантира перфектна термо- и звукоизолация благодарение на стените с керамични блокове с вертикални кухини, редуващи керамика и каменна минерална вата. Вентилационният слой предпазва сградата от загуба на топлина и служи като щит срещу външния шум и прах. Резултатът е дишаща сграда - хладна през лятото и топла през зимата, напълно защитена срещу мухъл и плесен.

 

 

Избрана е най-висок клас алуминиева прозоречна система Schüco AWS 75 BS.HI с висока степен на сигурност срещу проникване с взлом и без видими стъклодържатели на отваряемите части, за да бъде постигнат елегантен и изчистен дизайн. Системите за естествена вентилация Schüco VentoAir и Schüco VentoFrame пък са едни от най-висококачествените системи от този вид и представляват саморегулиращи се външни клапи, интегрирани невидимо в касата на прозореца и осигуряващи автоматичен и непрекъснат обмен на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Продуктите са на ALUKÖNIGSTAHL.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Сградата разполага с 16 просторни апартамента с впечатляваща конструктивна височина на помещенията (4 метра за партерния етаж и по 3.35 метра за всеки следващ в жилищната част). Шумоизолацията от три сантиметра каменна вата и мембраната против ударен шум на пода гарантират тишина и спокойствие.

 

 

Сградата е оборудвана с висок клас канализация с чугунени тръби и висококачествени медни тръби за вътрешната водопроводна мрежа. Асансьорът за 15 души е с дизайнерска кабина и Eco Disc двигател.

 

 

В просторното дизайнерски обзаведено фоайе ще има 24-часова рецепция, която ще обслужва живеещите и техните гости.

 

 

Проектът е на архитектурното бюро „Елит Студио".