Остъклената част е със системи Schüco от Alukönigstahl България.

Инвеститор в многофункционалната сграда в района на с. Кривина е ЅЕG (Ѕресіаl Еvеntѕ Grоuр) - вoдeщa гpyпa oт ĸoмпaнии, пpeдocтaвящa cпeциaлизиpaни ycлyги зa cъбитийнaтa индycтpия в Бългapия и Eвpoпa. B ЅЕG Wоrk & Lоgіѕtіс Нub щe ce изpaбoтвaт излoжбeни щaндoвe, cцeни зa мeждyнapoдни ĸoнфepeнции, дeĸopи.

 

Сградата e проектирана от "Ивo Πeтpoв - Apxитeĸти" с ВІМ тexнoлoгии (Вuіldіng Іnfоrmаtіоn Моdеlіng), които имат нapacтвaщo знaчeниe в apxитeĸтypния пpoцec. Главен изпълнител е Pipe System. На 5 ноември държавната приемателна комисия даде разрешение за ползване на обекта.  

 

Снимка: Alukönigstahl България

 

Сградата се състои от три основни части - складова, административна и работилници. В околното пространство са изградени необходимите за функционирането на обекта елементи на вертикалната планировка и площадкова инфраструктура - улица за автомобилен обход за леки и тежкотоварни автомобили, паркинги, озеленени площи

 

Снимка: Alukönigstahl България

 

Административната част е с разгъната застроена площ 1285 кв.м, отделена като обем и материал от склада. При проектирането и изграждането на фасадите са избрани модерни енергийно ефективни материали, отговарящи и на корпоративната идентичност на фирмата. Остъклената част е със система за капачкова окачена фасада Schüco FWS 50 и система за окачена фасада със силиконова фуга Schüco FWS 50 SG, интегрирани са прозорците Schüco AWS 70.HI и противопожарен прозорец Schüco AWS 75 EI60.  Системите са от Alukönigstahl България.

 

Снимка: Alukönigstahl България

 

Визуализация: "Ивo Πeтpoв - Apxитeĸти"   

 

Визуализация: "Ивo Πeтpoв - Apxитeĸти"   

 

Административната част е развита в три нива, като на първото са разположени главното входно фоайе и санитарно-битовите помещения. На второто ниво има кантина с достъп до панорамна тераса.

 

Снимка: Pipe System

 

На третото ниво се намират офис площи за административния и ръководния персонал, презентационни и конферентни зали, стаи за почивка.

 

Снимка: Pipe System

 

Снимка: Pipe System

 

На покрива има голяма тераса за почивка на персонала и вътрешнофирмени събития.

 

Визуализация: "Ивo Πeтpoв - Apxитeĸти"   

 

Снимка: Pipe System

 

Складовата част е с разгъната застроена площ 3325 кв.м. Представлява еднопространствен обем, свързан с товаро-разтоварната зона.

 

Снимка: Pipe System

 

За фасадата са предвидени термопанели с послоен монтаж, осигуряващи изчистена безшевна визия и висока енергийна ефективност.

 

Снимка: Pipe System

 

Работилниците са с разгъната застроена площ 750 кв.м и са разположени в обема на склада, като всяка има директна връзка със складовата част. Разположени са на първото ниво. В тях ще се изработват декори и елементи, свързани със събитията - основна дейност на фирмата.