ALUKÖNIGSTAHL представи интересни иновации на изложението BAU 2019 в Мюнхен.

На всеки две години през януари на строителното изложение в Германия партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL International посещават щанда на Schüco и Jansen. Марките и тази година представиха единствените по рода си иновации и подобрения.

Системи за сигурност

Новата система за сигурност Schüco FireStop ADS 90 FR 90 е алуминиева конструкция с 90 минутна пожароустойчивост, с голяма трансперантност и максимални размери на вратата до 1.400 мм х 2.700 мм и тествано фиксирано остъкление с размери до 1.500 мм х 3.000 мм.

Системата се характеризира с лесна и гъвкава промяна на функционалността в процеса на употреба, нов вид система за захващане за постигане на монтаж на обкова без инструменти и 90 мм строителна дълбочина, 127 мм видима ширина, максимално тегло 350 кг. 

Вентилационни системи

Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist за интегриране в прозорец с извеждане, вкарване и рекуперация на въздуха, контролирано и съобразно помещението вентилира въздуха, без да е необходимо да се отваря прозореца.

Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия AWS 70 до серия AWS 120, без да се нарушава целостта на строителния обект и без да е необходимо предварително проектиране. 

Слънцезащитни системи

Schüco разработва нова слънцезащитна система ZDS за интегриране в прозорец Schüco AWS 75 PD.SI и електрическо задвижване. Текстилната система се доставя в затворени касети за окачване от външната страна на прозореца. Според вида на избрания текстил маркизата може да бъде с трансперантност от 0% до 14 %.

Слънцезащитната система се характеризира с висока устойчивост на вятър до 25 m/s, и с устойчив на климатични влияния и трудно запалим текстил (клас В1). Максималните размери са: ширина между 662 мм х 4.000 мм, височина 600 мм до 6.000 мм, площ от 18 м2.

*Вижте интересни подробности за плъзгащите се, прозоречни и системи за врати Schüco, представени на изложението BAU 2019.