Материалът намира все по-широко приложение – особено в програмата за енергийно обновяване на сгради.

 

 

 

Топлоизолационните плочи Multipor изпълняват изискванията за пожаробезопасност, имат специфични приложения (например за противопожарни ивици по фасадите или за изолация на студения покрив при сградите), които трудно се изпълняват от други материали, а и спестяват време на строителите. Всяко едно от приложенията за външна и вътрешна изолация е отделено в брошури, които разгледаха архитектите по време на Общото събрание на КАБ в Хисаря. 

 

 

Специалното приложението на Multipor за тавани, мазета и подземни гаражи е много сполучливо за реализация в програмата за енергийно обновяване на сгради. Предимствата са, че материалът е изключително подходящ за изолация на тавани между помещения с различни експлоатационни температури. Той може да бъде само залепен, без да бъде дюбелиран, шпаклован или измазван. Това спестява две операции в работата и съответно - пари. В същото време топлоизолационните плочи Multipor изпълняват всички противопожарни изисквания и дават приятен бял цвят и светъл хубав таван.  

 

 

Това е едно от приложенията, което е интересно на архитектите - особено на тези, които разработват проекти по националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради. Причината е в кратките срокове на изпълнение в комбинация с качество", каза за CityBuild.bg регионалният мениджър за Централна Южна България на „Ксела" Васил Кокудев.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

6 ОТ 10-ТЕ ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ЗА ИЗБОР НА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ ПЛОЧИ MULTIPOR: 

 


1. Предпазват от мухъл

2. Съставени са от напълно естествени суровини

3. С тях стените дишат

4. Спестяват от сметките за отопление и охлаждане

5. Лесни за поставяне6.

6. Сигурен и дълготраен материал

 

Открийте останалите причини тук.