За първи път Германия бе домакин на престижното събитие.

Xella Group бе основен спонсор на едно от най-престижните събития в строителната индустрия - Международна конференция за автоклавен газобетон /International Conference on Autoclaved Aerated Concrete/. Конференцията се проведе от 4ти до 6ти септември в Потсдам, Германия. Това е първият път, в който престижното събитие се организира на територията на Германия. 

 

 

Шестата международна конференцията за автоклавен газобетон обедини над 350 международни експерти от повече от 40 държави в Университета в Потсдам. Събитието се организира съвместно от асоциацията Verband Bauen in Weiß eV ("VBiW") и Федерална асоциация на автоклавната газобетонна промишленост /Bundesverband Porenbetonindustrie eV/. На дневен ред в тазгодишния форум бяха теми като фундаменталните и приложните изследвания, тестови методи, устойчивост и цифровизация в индустрията. Участниците в конференцията имаха възможността да избират от над 87 лекции и презентации в различни панели, изпълнявани едновременно.

 

 

„Xella се гордее с това, че е един от организаторите и основните спонсори на шестата Международна конференция за автоклавен газобетон /ICAAC/, която е най-важното глобално събитие за газобетонната индустрия", споделя д-р Йохен Фабритиус, главен изпълнителен директор на Xella Group.

Xella Group разполагаше със свой собствен щанд по време на конференцията. Експерти от Xella Group участваха в различни панели, в които изнесоха лекции на теми за устойчивост и дигитализация и обмениха своите професионални познания с останалите участници в конференцията.

 

Повече информация за конференцията можете да откриете на: http://www.6icaac.com/