В рамките на няколко часа всички рисуваха, пяха и се състезаваха в различни игри.

 

 

 

На 13 септември на площад „Свобода", „Ксела България" ЕООД и общината организираха съвместно събитие по случай първия учебен ден. „Добрич е нашият дом" беше мотото на мероприятието, което събра деца от всякаква възраст и техните родители.

 

 

В рамките на няколко часа всички рисуваха, пяха и се състезаваха в различни игри. Нямаше победители и победени, а всички получиха полезни подаръци за предстоящата учебна година.

 

 

 

 

За доброто настроение през тези няколко часа се грижеше местният дует братята Пламен и Иво Добреви.

 

 

КСЕЛА България" е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали: блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor, калциево-силикатни тела за зидария SILKA и много други. Приоритет на групата Xella е създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот, енергийна ефективност и опазване на околната среда.

 

„Ксела България'' има два завода - в София и Добрич. Заводът в Добрич е единственият в групата, в който освен в Германия се произвеждат топлоизолационни плочи Multipor.

 

Xella Group е водещ международен производител и доставчик на строителни материали с оборот над 1,5 милиарда евро (2018) и над 7100 служители. Седалището на групата е в Дуисбург, Германия. Тя притежава 99 завода в 20 държави и над 30 търговски организации в различни точки на света.

 

Повече информация за Xella Group можете да откриете на: www.xella.com.