През ноември 2018г. то спечели цялостна външна топлоизолационна система от играта „Play for Multipor”.

 

 

 

Осигурената от „КСЕЛА България" голяма награда покрива пълната изолация на външната фасада с площ 250 м².

 

 

Къщата е построена през 1927 г. и е предавана от поколение на поколение като скъпо родово наследство. Младото семейство досега се е колебаело в избора на подходящи продукти, които да доведат до превръщането на къщата в устойчива във времето енергийно ефективна сграда с прекрасен външен вид. И, разбира се, с по-ниски сметки за електричество.

 

 

Собствениците са щастливи, че къщата е изолирана с минералните изолационни плочи Multipor, които на първо място са негорими, имат твърда повърхност, лесни са за полагане и... не на последно място - защитават сградата от кълвачи и други вредители. 

 

 

Ето и какво споделят сем. Асенови след първата зима: ''Нашите наблюдения са, че изолацията е изключително ефективна. При същия начин на отопление в най-студените дни забелязваме голямо повишаване на температурата в стаите. При спиране на отоплението температурата спада бавно - буквално трябват дни, за да изстинат стените - за разлика от преди, когато температурата падаше изведнъж и къщата изстиваше за часове. Ние сме очаровани и изключително доволни от изолацията. Не очаквахме такъв ефект, защото плочата все още не е изолирана. В началото бяхме доста скептични, но Multipor ни обори доста бързо."

 

 

Очаквайте следващата игра „Play for Multipor" на „КСЕЛА България" - дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, световен производител на строителни материали - блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor, калциево-силикатни тела за зидария SILKA и дp. Седалището на Xella Group e в Дуисбург, Германия, c 95 завода в 20 държави и над 30 търговски организации пo cвeтa. B Бългapия дpyжecтвoтo oпepиpa двe пpoизвoдcтвeни мoщнocти - в Coфия и в Дoбpич.