СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Акценти в новата версия на Vectorworks 2018
 Facebook

Акценти в новата версия на Vectorworks 201818.09.2017 / 16:27 - citybuild.bg

Сред тях са развитието на BIM функционалности, инструменти за анализ и повишена продуктивност.

 

Новата версия на едно от водещите дизайн и BIM софтуерни решения - Vectorworks 2018, е вече реалност. Подобрени са функционалностите във всички основни продукти на компанията - Vectorworks® Architect, Landmark, Spotlight, Designer и Fundamentals, както и специализираният софтуер Vision. Тази година интересно допълнение е BraceworksTM, допълнителен модул, предназначен да анализира структурата и окабеляването на сцени, насочен към дизайнери и специалисти от развлекателната индустрия. 

 

Vectorworks 2018 поставя фокус върху подобряването на работните процеси. Що се отнася до BIM процесите, подобренията може да се видят най-добре чрез новите възможности като Multiview, Direct Section и Elevation Editing. Директната редакция на контурите на моделите и подобрените възможности за създаване на сектори със седящи места за събития са други добри примери за подобряване на функционалностите.

Новата версия предлага подобрени инструменти за анализ при проектирането. С добавянето на Braceworks към портфолиото от модули за развлекателната индустрия (което вече включва и водещите в индустрията Spotlight и Vision), професионалистите от тази сфера могат да завършат целия си проект - от дизайна до документацията и изпълнението на продукцията, с една програма и в един интерфейс. Също така, потребителите ще забележат опростеността при създаването на персонализирани отчети, базирани на данни от модела или чертежа.

 

Две от дългоочакваните допълнения във Vectorworks 2018 са:

 

 • Multiple Drawing Views - Благодарение на това подобрение дизайнерите получават възможността да разглеждат проекта от няколко различни гледни точки по едно и също време. Софтуерът позволява едновременно да се отворят няколко прозореца в програмата, за да се осигури разглеждането на проекта от най-различни ъгли в 3D, план, разрез.

 

 • Direct Section and Elevation Editing - Позволява директното редактиране на проекта от режим на преглед. Дизайнерите получават възможността да добавят прозорци и врати, да ги подравняват и разпределят, да ги преместват през различни слоеве и да променят използваните предефинирани обекти. Те могат дори да използват различни 3D изгледи, докато правят промените, за да видят как редакциите се отразяват на дизайна.

 

 

Основна цел на дизайн софтуера на Vectorworks е да предостави необходимия баланс между гъвкавост и специфични за индустрията инструменти, позволявайки на своите клиенти да преодолеят предизвикателствата в работата си и да реализират своята визия. В този дух са и всички останали допълнения и подобрения, насочени към дизайнери от всички индустрии. Част от тях включват:

 

 • Подобрено автоматично генериране на строителна документация.
 • Подобрени възможности за моделиране и проектиране на стени, врати и прозорци.
 • По-лесна персонализация на необходимата информация за проекта.
 • Оптимизирано споделяне на чертежи и възможности за съвместна работа.
 • Нови възможности за управление и визуализиране на видео екрани.
 • Подобрено проектиране на зони със седящи места за събития.
 • Директна редакция на контурите на модела на обекта.
 • Нови импорт/експорт възможности на ГИС данни.
 • Подобрени възможности за създаване на рендери, панорамни и 360-градусови изгледи.

 

Във връзка с новата версия от Немечек България организират събитието "Future of Design". То предоставя възможност на заинтересованите професионалисти да се запознаят с иновативните технологии, разработени за архитекти, ландшафтни проектанти, сценографи и други дизайн и BIM специалисти, и да узнаят как да реализират дори най-креативните си идеи с Vectorworks. Специално за семинара в София пристигат главният изпълнителен директор и заместник-директорът на Vectorworks Inc. Събитието ще се проведе на 5 октомври в co-meeting пространството SBar.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор