СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта
 Facebook

Антикорупцията не откри злоупотреби при апартаментите на властта24.06.2019 / 12:25 - CityBuild.bg

Само сигналът срещу председателя на ВКС Лозан Панов отива в Инспектората на ВСС.

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки. Комисията провери  вече бившия шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, председателят на Комисията по културата и медиите и бивш министър на културата Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов. Те бяха разследвани от комисията за имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

 

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София-град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

 

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация в подадена декларация във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

 

Проверката по случая започна по повод апартамент на Цветан Цветанов в обект на "Артекс". От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се очакваше и проверка на дейността на „Артекс": участие в обществени поръчки, сделки, разрешения за строеж, предизборни дарения.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано