СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Артистичен Ден на отворените врати ще има в депото за отпадъци в Габрово
 Facebook

Артистичен Ден на отворените врати ще има в депото за отпадъци в Габрово09.08.2018 / 11:28 - CityBuild.bg

Той ще се проведе на 12 август. Свободен достъп ще бъде осигурен от 10:00 до 16:00 часа.

 

За удобство на посетителите в Деня на отворени врати е осигурен автобус, който ще тръгне в 13:30 часа от паркинга срещу Дома на хумора и сатирата. Връщането ще бъде около 16:00 часа.

 

 

По време на събитието всички посетители ще имат възможността да видят какъв е пътят на отпадъка, къде се извършва сепарирането и компостирането на постъпващите от жълтия и кафявия контейнер отпадъци. Те ще получат информация със звук и картина за разделното събиране на отпадъците и информационни материали и ще могат първи да си направят снимка до новите шедьоври на депото, които ще бъдат изрисувани по-рано през деня от младите художници, възпитаници на школа по изобразително изкуство „Елиза Арт".

 

Децата ще работят в продължение на 4 часа върху индивидуални рисунки на тема „Природа", а за платно на тяхното творчество ще послужи бетонната стена на Регионалното депо. Младите художници ще покрият с творбите си около 20 кв. м от стената на депото.

 

 

Община Габрово отправя и специална покана към всички участници в уникалния експеримент „Писмо в бутилка по пътя на боклука" да станат част от събитието, за да видят кои послания успешно са били „уловени" на сепариращата инсталация и да споделят своите емоции заедно с всички участници в оригиналното събитие.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно