СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Atlantis Atmosphere – функционалност и баланс
 Facebook

Atlantis Atmosphere – функционалност и баланс



12.10.2020 / 12:29 - CityBuild.bg

Проектът беше представен по време на четвъртото издание на форума SHARE Sofia.

 

SPACEMODE е архитектурно студио, създадено от арх. Милица Петрова и арх. Асен Игнатов. Проектите им са в областта на жилищните си обществени сгради, опазване на културното наследство и съвременни решения за градски дизайн, базирани на метода Space Syntax и технологията Deptmap, с цел осигуряване на добавена стойност и по-добра комуникативна и пространствена свързаност на средата. Последният реализиран проект на студиото е жилищният комплекс Atlantis Atmosphere, който то представи по време на четвъртото издание на SHARE Sofia. Международното събитие за архитекти и инженери се проведе на 6 октомври в InterContinental Hotel и онлайн със съдействието на ЕТЕМ - част от партньорската мрежа на форума.

 

 

„Atlantis Atmosphere е стремеж да решаваме пространството на сградата като едно цяло - функционалност, баланс, фасада, интериор и екстериор - да създадем хармонична връзка между тях, с отношение към детайлите", казват проектантите. Водещата идея е създаване на по-добра атмосфера и здравословна среда.

 

 

Концепцията е продиктувана от три основни елемента - уют, парк и море. Композиционното решение като цветове е противоположност на визията на кокосов орех или салак (змийски плод) - с бяла обвивка и скулптурни вдлъбнатини от дървесна сърцевина.

 

 

Atlantis Atmosphere се намира в кв. „Сарафово" в Бургас на 100 метра от морето. Инвеститор е „Атлантис България Холдинг". Комплексът е проектиран с фокус към енергийната ефективност и връзката с природата. Състои се от две сгради на 4 етажа, които оформят парк с пешеходни алеи, които преливат в алея към плажа.

 

 

Вътрешният парк е решен с геометрични алеи в стилистиката на фасадата. Изградени са зони за спорт, фитнес на открито, полусферичен цветен акцент за детски тренировки, детска площадка, площи за йога, джогинг, велопаркинг и велоалеи, както и паркоместа, покрити с пергола.

 

 

Интериорът на общите части е в унисон с цялостното визия: входното преддверие към дома е с пейка, декоративни пана и панорамни асансьори с гледка към вътрешния парк. Те осъществяват връзката между дома и природата, преливането на пространствата и пропускане на светлина и зеленина в интериора.

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ