СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Благоустрояват кв. "Трендафил 1" в Габрово
 Facebook

Благоустрояват кв. "Трендафил 1" в Габрово24.06.2019 / 17:28 - CityBuild.bg

Предвиден е ремонт по улиците „Светло бъдеще“ и „Хризантема“, включително обслужващи улици на междублокови пространства.

 

В кв. "Трендафил 1" в Габрово започнаха ремонтните работи по ул. „Светло бъдеще“, които са част от благоустрояването на квартала. Основните видове строителни дейности в квартала включват: подсилване, ремонт или направа на нова трошенокаменна пътна основа и асфалтиране на улици; направа на тротоарни настилки; монтаж и демонтаж на пътни и градински бордюри; отводняване; допълване на съществуващи канализации с нови дъждовни клонове; допълване на съществуващата мрежа на уличното осветление; изграждане на една детска площадка.

 

На 29 май Министерският съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на Община Габрово на стойност 4 млн. лева за ремонт и благоустрояване на улици, тротоари, междублокови пространства, укрепване и отводняване на инфраструктурни обекти в града, както и за ремонт на общинска пътна мрежа и улици в селата. Средствата ще бъдат вложени в благоустрояване на кв. Трендафил 1 / на обща стойност 1 800 000 лв./; в ремонт на улици в габровски квартали на обща стойност 1 700 000 лв., както и в ремонти на участъци от общинската пътна мрежа и улици в габровските села, на стойност 500 000 лв.

 

 
още от Новини

още от Страната