СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Близо 17% имат намерение да изтеглят кредит
 Facebook

Близо 17% имат намерение да изтеглят кредит16.03.2010 / 14:44 - citybuild.bg

16.5% от градското население възнамерява да изтегли кредит през настоящата година. Най-много са склонни да теглят кредит за ремонти.

 

Това показва проучване на Агенция Прагматика по поръчка на Райфайзенбанк. Изследването е проведено през февруари 2010г. сред населението между 23 и 60 г. в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. 

 

68.9% от хората, които споделят, че имат намерение да изтеглят кредит през 2010г. заявяват, че биха взели потребителски кредит, 6.8% биха ползвали кредитна карта, а 12% от респондентите биха изтеглили ипотечен кредит.

 

 

Сред факторите за избор на банка, от която да изтеглят кредит, хората определят като най-важен размера на лихвата, следват възможността за предсрочно погасяване без такси, прозрачността и яснотата на условията, опростената и бърза процедура при кандидатстване за кредит, както и предлагането на фиксирана лихва за определен период.

 

Основните източници на информация за кредити, които се ползват и с най-високо доверие, са консултантите в самата банка, както и съвети и споделяне на опит от приятели и познати.

 

 
още от Новини

още от Страната