СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Най-добра фамилна компания – нова награда от 2010-та
 Facebook

Най-добра фамилна компания – нова награда от 2010-та20.11.2009 / 18:20 - citybuild.bg

Конкурсът, който е инициатива на Сдружението на фамилния бизнес в България по модел на световната награда Family Business Award, стартира утре.

 

Наградата ще бъде ежегодна и ще се обявява на Деня на семейството. Критериите на конкурса ще бъдат изготвени от PricewaterhouseCoopers Bulgaria и ще бъдат обявени в началото на 2010 г.

Проучването ще ни помогне да дефинираме профила на фамилния бизнес в България, а учредяването на наградата ще подчертае значението и мястото на фамилните бизнеси в икономиката ни. Вярвам, че чрез тях ще мотивираме и амбицираме не само членовете на организацията, но и всички останали семейни компании да покажат по-сериозни постижения и да споделят своите успешни практики”, коментира Христо Илиев, Президент на Сдружение на фамилния бизнес – България.

Награди ще бъдат връчени в три категории: „Най-добра фамилна компания”, „Най-успешен мениджър, представител на новото поколение” и „Най-добро медийно отразяване на дейността на фамилния бизнес в България”.

Критериите ще обхващат не само финансови резултати, но и такива, свързани с уважението и лоялността към традициите, наследствеността и семейните ценности, както и към служителите и партньорите. Важен критерий е и успешното адаптиране на младото поколение към практиките във фамилния бизнес и изграждането на управленска култура.

Отличията за 2010 г. ще бъдат основна тема и на Официалната вечеря на Сдружението на фамилния бизнес в България, която се провежда традиционно на 21 ноември – Денят на християнското семейство. Специален гост на тазгодишното събитие ще бъде Томас Кюрти, Президент на Сдружение на семейните компании в Унгария и  Вицепрезидент на унгарската компания за информационен мениджмънт KURT. Друг почетен гост на събитието ще бъде и посланикът на Дания в България Негово превъзходителство Кааре Янсон.

Сдружение на Фамилния Бизнес - България (FBN Bulgaria) е сдружение с нестопанска цел, учредено през 2007 г. Още същата година сдружението е прието за пълноправен член на световната организация Международна Мрежа на Фамилния Бизнес (Family Business Network International /FBN International/, www.fbn-i.org) със седалище Лозана, Швейцария. FBN International има подразделения в 50 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия, в които членуват 3200 компании. Отново през 2007 г. българското сдружение за фамилен бизнес е прието за редовен член на  GEEF (European Group of Family Enterprises, www.geef.org).

България е единствената страна на Балканския полуостров, която членува в GEEF редом с още 12 страни от Европейския съюз, чиито сдружения за фамилен бизнес обединяват 9300 компании. Организациите, членове на GEEF, формират 9% от брутния вътрешен продукт на Европа с над 1 млрд. евро годишен оборот и над 5 млн. служители.

Към настоящия момент, в Сдружение на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria) членуват 25 компании от почти всички браншове на икономиката – производство, финансова сфера, строителство и недвижими имоти, услуги.

Сдружение на фамилния бизнес – България (FBN Bulgaria) е отворена гражданска структура за нови членове, споделящи философията и принципите на фамилния бизнес.

 

 
още от Новини

още от София

още от Страната