СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Електрически машини за почистване на тротоари работят пилотно в София
 Facebook

Електрически машини за почистване на тротоари работят пилотно в София23.02.2021 / 17:15 - CityBuild.bg

ОП „Паркове и градини“ също са закупили такава за поддръжката на алеите.

 

Три почистващи машини купи пилотно тази година Столична община като част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух. Те ще се използват от районните администрации с цел да подпомогнат дейностите за ограничаване на запрашаването и поддържката на чистотата в обществените пространства. 

 

 

Почистващите машини са изцяло електрически, с ниски нива на шум и малки габарити, което ги прави подходящи за почистване на външни обществени зони, включително и на тесни и труднодостъпни места. Всяка от тях е оборудвана с контейнер за отпадъци с обем 240 л, филтър за прахови частици и може да работи 8 часа с едно зареждане. Трите машини са предоставени за ползване на районите „Надежда", „Възраждане" и „Средец". Районната администрация на „Красно село" също е закупила подобна машина.

 

Като мярка за подобряване качеството на въздуха Столичната община изпълнява и проект за подмяна на отоплителните тела на твърдо битово гориво с по-екологично. До момента в район „Надежда" са подадени 114 заявления,  а приемът на документи продължава. През тази година ще продължи и облагородяването на градски пространства, определени като „кални точки", с цел намаляване на запрашаването.

 

 
още от Новини

още от София