СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Епископската базилика в Пловдив оживява в творби на млади автори
 Facebook

Епископската базилика в Пловдив оживява в творби на млади автори15.07.2019 / 18:00 - Citybuild.bg

Приключи конкурсът за дизайн на сувенири за Епископската базилика на Филипопол.

 

Организиран от "Академия ГРАДЪТ" с подкрепата на Фондация "Америка за България", той се проведе при голям интерес от страна на млади български автори - дизайнери, художници, архитекти, възпитаници на художествени училища, академии и университети както в България, така и в чужбина.

Жури, включващо представители на Националната художествена академия София, академия "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, общински институт "Старинен Пловдив", сдружение "Български културни следи" и организаторите на конкурса, обяви победителите в него:

Първа награда
, която връчи кметът на град Пловдив, инж. Иван Тотев, получи Кристиян Мончев от Бургас, студент в NET IT Academy (София). Два проекта си поделиха вторaта наградa, връчена от Нанси Шилър, Президент на фондация "Америка за България" - съответно проектът на Диляна Иванова от ВУ "Св. Св. Кирил и Медтодий" (Велико Търново) и Пламена Тонкева от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" (Пловдив). Трета награда получи Димитър Къркеланов от НХА София. Наградата беше връчена от доц. Елена Кантарева от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", член на журито на конкурса.

 

Наградата на публиката получи  Ивайло Борисов от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" (Пловдив).

 

Двадесет и три (23) бяха проектите, които се състезаваха в конкурса за дизайн на сувенири за Епископската базилика на Филипопол. Те бяха подадени от индивидуални участници и групи от 14 висши учебни заведения в България, Германия, Великобритания, Украйна и Франция. Общият награден фонд на конкурса възлиза на 4500 лв. и се разпределя между първа (2000 лв.), втора (1500 лв.) и трета (1000 лв.) награда.

 

Целта на конкурса бе да събере разнообразни, стойностни и модерни проекти за сувенири, които допълнително да популяризират Епископската базилика на Филипопол - уникалният културен център, който ще бъде открит на 26 септември тази година и който вече е включен в индикативния списък на ЮНЕСКО.

 

 
още от Новини

още от Страната