СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Eвропейски асоциации с манифест за цифровизация на строителната индустрия
 Facebook

Eвропейски асоциации с манифест за цифровизация на строителната индустрия18.07.2018 / 11:26 - CityBuild.bg

Тя ще увеличи производителността, ще подобри качеството на сградите, безопасността и условията на труд.

 

 

Строителната индустрия е жизнено важна за икономиката на ЕС и нейните продукти оказват значително влияние върху начина на живот и благосъстоянието на гражданите. Цифровизацията ще подобри не само процесите и ефективността по време на цялата верига от дейности, но и живота ни като цяло.

 

FIEC /European Construction Industry Federation/ обедини усилията си с други големи европейски асоциации в строителната индустрия и изготви европейския манифест за цифровизация на строителната индустрия. Той призовава за подходяща регулаторна рамка относно политиката в областта на данните и фокусиране на бюджета върху цифровите умения, научноизследователската и развойната дейност и информационната инфраструктура.

 

Цифровизацията не само ще помогне на индустрията да увеличи производителността, но и ще подобри качеството на сградите, безопасността и условията на труд. Тя също така може да помогне на сектора да отговори предизвикателствата като работни места, енергийна ефективност, кръгова икономика и др.

 

Цифровизацията на строителния сектор трябва да бъде един от основните приоритети на Политическия дневен ред на ЕС. Други индустрии вече са се възползвали от подкрепата на ЕС асоциациите призовават политиците да застанат зад строителната индустрия и да работят с тях. Европейската строителна индустрия е за по-разумно строителство, по-силна икономика и за приобщаващо общество, признаващо различията и гарантиращо човешкото достойнство, сигурност и права на другите.  

 

European Council of Civil Engineers (ECCE) публикува манифеста на Европейската строителна индустрия за цифровизация, като проектът беше предложен на Управителния съвет за обсъждане и ратификация, съобщиха от Съюза на строителните инженери в България (ССИБ), член на ECCE. Инж. Димитър Начев и инж. Мария Стефанова изготвиха коментари по  формата и съдържанието. Специфични промени бяха направени в съответствие с коментарите и бяха отразени в окончателния проект на участниците от ECF. 

 

Манифеста за цифровизация можете да намерите тук.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Баш майстор