СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
В Габрово откриват обекти по проекта за съвременна градска среда
 Facebook

В Габрово откриват обекти по проекта за съвременна градска среда17.07.2018 / 10:23 - CityBuild.bg

Това са кръгово кръстовище, нова улица и парк.

 

На емблематичния Шиваров мост вече има кръгово кръстовище, новата Източна градска улица спомага за облекчаване на трафика в центъра, а паркът на Колелото се превърна в приятна дестинация за отмора на живеещите в района.

 

 

 

 

В обхвата на трите основни обекта са рехабилитирани пътни и тротоарни настилки, монтирано е ново улично осветление, възстановени са парковите територии, извършено е благоустрояване на вътрешноквартални пространства. Обликът се допълва от подходящо озеленяване и екстериорно обзавеждане, изградени са детски площадки, пешеходни алеи и естетически композиции, паркинги и кътове за отдих.

 

Общата стойност на проекта е 11 138 023,59 лв., от които 3 416 131,59 лв. е приносът на Община Габрово. Разработката бе първата в страната, която получи одобрението на Управляващия орган на ОП „Региони в растеж" по процедурата „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие".

 

Обектите по проект „Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда" ще бъдат открити на 19 юли от 11:00 часа на територията на парк „Колю Василев - Обов" („Колелото" - в близост до площад „Белорусия").

 

 
още от Новини

още от Страната