СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
19 големи града се ангажират да станат нулевовъглеродни
 Facebook

19 големи града се ангажират да станат нулевовъглеродни31.08.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Те подписаха споразумение до 2030 г. новите сгради да са с нулеви въглеродни емисии, като това се отнася за всички сгради до 2050 г.

 

Лидерите на 19 града по целия свят поеха ангажимент да премахнат въглеродните емисии от сградите като част от "Декларация за нулевовъглеродни сгради", пише greentech.bg. Това са Лондон, Лос Анджелис, Копенхаген, Ню Йорк, Йоханесбург, Монреал, Сан Франциско, Париж, Портланд, Ванкувър, Вашингтон, Токио, Торонто, Сидни, Стокхолм, Сан Хосе, Санта Моника, Нюбърипорт и Тсване.

 

Нулевовъглеродните сгради са тези, които използват енергията "ултра-ефективно" и покриват а останалите нужди от възобновяеми източници. Споразумението е организирано от C40 Cities Climate Leadership Group - мрежа от 90 града. Споразумението претендира да представлява 35% от световната икономика в ангажимента си за справяне с изменението на климата.

 

Декларацията гласи: "Ние се ангажираме да приемем правила и / или политики на планиране, с които да гарантираме, че новите сгради ще работят с нулеви въглеродни емисии до 2030 г., а до 2050 г . - и всички сгради."

 

Стъпките към тази цел включват: да се създаде пътна карта за ангажимента за постигане на нулевовъглеродни сгради; да се разработи съвкупност от подкрепящи стимули и програми; да се докладва ежегодно за напредъка.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild