СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Готов е идейният проект за Западна порта към Западен парк в София
 Facebook

Готов е идейният проект за Западна порта към Западен парк в София20.09.2019 / 10:11 - CityBuild.bg

Той включва алеи, детска, спортна и площадка за кучета, осветление, пасарелка и зеленина.

 

Идейният проект „Западна порта към Западен парк“ е вече факт. "След като през 2013 г. подехме инициативата за пряк съвременен достъп на ж.к. „Люлин“ към Западния парк, разработихме и защитихме подробен устройствен план (ПУП), обхващащ огромен ареал от над 10 дка, находящ се между бензиностанция Shell и автомобилен център Peugeot бул. „Петър Дертлиев“, който отредихме за паркова зона и озеленяване. След влизане в сила на изготвения ПУП, възложихме изработване на идейния проект, включващ детска и спортна площадка, пешеходни алеи, площадка за разходка на кучета, осветление и видеонаблюдение, както и много, много зеленина. Също така ще бъде изградена пасарелка, която ще свързва тази паркова зона със същинския Западен парк, който се намира на територията на район „Илинден“ и се реновира. На практика с тази инициатива и с предстоящата ѝ реализация осигуряваме едно ново парково пространство и физически подстъп на над 200-хилядния Люлин към голям и модерен парк", казва кметът на район "Люлин" Милко Младенов.

 

 

 

Към момента тече процедура за избор на изпълнител, офертите са подадени и предстои разглеждането им. Това означава, че до късна есен или най-късно ранна пролет строително-монтажните дейности ще започнат.

 

За по-подробна информация вижте идейния проект и тук. Може да споделите и ваши предложения, които да намерят приложение в работния проект.

 

 
още от Новини

още от София