СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Градски рисунки допълват атмосферата в Троян
 Facebook

Градски рисунки допълват атмосферата в Троян30.09.2020 / 17:14 - CityBuild.bg

Те са реализирани със съдействието на ОП „Комунални услуги“.

 

В последните месеци група служители от общинската администрация работи по подготовката и реализирането на решения за градската среда, които да допълнят облика ѝ и да накарат жителите и гостите на града да се усмихнат. Няколко идеи вече са реализирани, а местата бяха предварително проучени.

 

Идеите не се концентрират единствено в пешеходната зона на града. Детската игра дама, изрисувана върху тротоарните плочи, вече може да забавлява най-малките при детските площадки в ж.к. Лъгът, градинката при улиците „Стефан Караджа“ и „Минко Марковски“ и военния блок срещу ВиК.

 

 

Традиционната троянска шарка, пречупена през модерен прочит, вдъхнови изрисуването на различни фигури. Първите цветни рисунки вече са реализирани в пространството при жилищен блок на ул. „Васил Спасов“ 1 и на ул. „Еделвайс“.

 

 

 

 

От общината ви карат и да се загледате по-внимателно и в няколко кошчета, покрай които може би ежедневно минавате и в които изхвърляте отпадъците си, и да прецените може ли да сте точни колкото баскетболист. Под формата на рисунка хората са предизвикани да бъдат по-прецизни, изхвърляйки опаковката от шоколад, бутилката от минерална вода или цигарения фас. Очертания като на баскетболен кош при кошчетата за отпадъци ще откриете на детските площадки в ж.к. Лъгът, градинката при улиците „Стефан Караджа“ и „Минко Марковски“ и Дъскотина.

 

 

Ако се запитате защо се прави това – цветните фигури целят да провокират, да разчупят сивото ежедневие и да създадат настроение. Освен това са подходяща форма да предизвикат и въображението на малките деца, които често са привлечени от различни фигури и цветове. Те са подходящи за игра, а защо не и малкото дете да упражни разпознаването и назоваването на цветовете.

 

Предстои изрисуването на фигури и на други места. Ако тези идеи се харесат на гражданите, може да се свържат с администрацията и да проучат възможността за изрисуване на фигури и в пространството около техните жилищни сгради.

 

 
още от Новини

още от Любопитно