СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Идейни проекти за естетизация на градската среда
 Facebook

Идейни проекти за естетизация на градската среда18.10.2011 / 11:29 - citybuild.bg

Фондация за съвременно изкуство „Венцислав Занков" представя 10 проекта - с концепция, пластични решения и онагледяване чрез средствата на дигиталния монтаж.  

 

 

Изложбата ще бъде открита в 18.30 часа в Червената къща. Тя актуализира виждането за ролята, мястото и значението на скулптурата в публичното пространство и поставя въпроси относно процедурите, критериите и възможностите за нейното реализиране.

 

Изложбата е с подкрепата на Столична програма „Култура” 2011 и Централен фонд за стратегическо развитие към Нов български университет, част от инициативата за кандидатстване на София за европейска столица на културата.

 

 

Малко са художествените образци, които да напомнят, че София е съвременен европейски град, който има не само архитектурно-историческо наследство, но и съвременно трайно виждане за изкуство в градска среда. Очевидна е потребността от актуализиране на мненията за ролята, мястото и значението на пластичните изкуства в публичното пространство, както и процедурите и критериите за тяхното реализиране, смятат от фондацията.

 

 

Изложбата „Възможно-Невъзможно: идейни проекти за естетизация на градската среда” има за цел да провокира осъвременяване на виждането за ролята, мястото и значението на скулптурата в публичното пространство, както и да постави въпроси относно процедурите и критериите за нейното реализиране.

 

 
още от Новини

още от АРТ