СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инвестират 600 хил. лв. в базата на болничната сграда в Петрич
 Facebook

Инвестират 600 хил. лв. в базата на болничната сграда в Петрич06.12.2017 / 15:36 - CityBuild.bg

Средствата са за подобряване на енергийната ефективност.

 

Финансирането идва с постановление на Министерски съвет. Предвидените мерки включват: цялостна подмяна на дограмата, стъклопакети и врати; подмяна на съществуващите вертикални и хоризонтални щрангове, които касаят отоплителната и водопроводна инсталация на болничната сграда; подмяна на всички осветителни тела с нови LED.

 

От началото на годината е направен цялостен ремонт на отделение „Ортопедия и травматология”, извършени са частични неотложни ремонти на други три отделения – „Детско отделение”, „Хирургия” и „Инфекциозно отделение”. Стойността на инвестираните средства за подобряване на материалната база възлиза на 30 000 лв.

 

Освен това Община Петрич започна отлаганата през годините процедура по излизане на сградата на болницата в Петрич на свободния енергиен пазар. Равносметката е, че до момента доставяната ел. енергия за лечебното заведение е на изключително висока цена от 125 лв. за мегаватчаса енергия. Предварителните анализи и проучвания, направени от Община Петрич, дават основание да се говори в посока договаряне на цена от около 75 лв – 81 лв. за мегават активна енергия.

 

 
още от Новини

още от Страната