СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Историческият развлекателен парк край Варна отвори и затвори
 Facebook

Историческият развлекателен парк край Варна отвори и затвори24.06.2019 / 16:27 - CityBuild.bg

Заради довършителни дейности той ще приема посетители отново на 15 юли.

 

Исторически парк в село Неофит Рилски отвори официално в събота и още на следващия ден обяви, че няма да приема посетители през следващите три седмици. Като причина са посочени метеорологичните условия, които не са позволили да първата фаза да бъде довършена. Обявеният нов срок за пускане е 15 юли. Би трябвало след завършването му на площ от 700 декара да бъдат представени петте епохи на човешката цивилизация и активното участие на българите в тях.

 

 

Работата по Исторически парк започна преди повече от осем години, а от момента на планирането досега са включени над 4 000 души, сред които археолози-консултанти, писатели, музиканти, скулптори, майстори занаятчии, възстановчици и историци. Използваните материали са автентичните за епохите камък, дърво, мрамор и керамика, казват създателите на парка. Планира се целият обект да бъде завършен през 2022 година. Първият етап от изграждането на Исторически парк са халколитни и неолитни къщи, тракийски дворец, три тракийски гробници, прабългарско и славянско селище и езера.

 

 

 

 

 

 

 

Към проекта има и критики, които се изразяват в съмнения дали е устойчив финансово. Основната изтъкната причина е един от начините на набиране на капитал.

 

 
още от Новини

още от Страната