СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат административно-логистичен център край „Ботевградско шосе“ в София
 Facebook

Изграждат административно-логистичен център край „Ботевградско шосе“ в София12.12.2019 / 14:28 - CityBuild.bg

Инвестицията на "Кордеел Груп" е 52 млн. лева.

 

 

На официална церемония днес бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“. Комплексът включва складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура. Проектът е от типа „Built to Suit and lease“ и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател - "Орбико България" – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.

 

 

Като изпълнител на административно-логистичния център "Кордеел България" ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството. Добре развитата пътна инфраструктура в района ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката. Проектът е в съответствие с изискванията на съвременното строителство. Мониторингът и управлението на сградните инсталации се осъществяват чрез автоматизирана система.

 

 

Административно-логистичният център ще бъде изграден в срок от 18 месеца.

 

 

Проектът предвижда 32 000 кв.м. складови площи с капацитет от 45 000 палетоместа за съхранение. Предвидени са автоматизации в процесите по изготвяне на поръчки, както и контролирана среда за складиране, които ще завишат продуктивността и нивото на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги. Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това позволява обслужването на около 100 камиона дневно. Логистичната сграда е разделена на две зони - темперирана и нетемперирана, като основната разлика е съдържанието на палетите. Темперираната заема по-голяма част от складовото пространство, като там има обособени и складове със завишени изисквания откъм пожарна безопасност.

 

 

Офисната сграда е 4 500 кв.м и е с изцяло остъклена фасада. Високата енергийна ефективност, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, правят сградата архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, освен че ще осигури комфорт и благоприятен микроклимат за служителите, ще работи с екологичен хладилен агент, който е от съществено значение за грижата към природата.

 

 

Събитието уважиха Н. Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия, и Н. Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас, които подкрепят българо-белгийските бизнес отношения и развитието на търговските и културни отношения с хърватските компании у нас. „Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече“, заяви посланик Огняновац.

 

 

В символичната „първа копка“ участваха Владимир Андреев, управляващ директор на "Кордеел България", заместник-министър председателят Томислав Дончев, Дирк Кордеел - председател на Съвета на директорите на фамилната компания "Кордеел", членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич - председател на Съвета на директорите на "Орбико България" и представители на българския мениджмънт на дружеството. „Този логистичен център е най-големият за "Орбико Груп" и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия“, заяви Бранко Роглич.

 

 

Новият мениджмънт на "Кордеел България" планира реализацията и на други проекти на подобен принцип в бъдеще. Изпълнявайки прецизните принципи на работа, екипът на компанията се фокусира в проучването на бизнес драйверите на клиентите си и по този начин предоставя най-практичното сградно решение за техния бизнес. Така "Кореел България" се ангажира да предлага добавена стойност към формирането на все по-атрактивна инвестиционна среда в страната.


Белгийската компания "Кордеел" оперира на българския пазар от 20 години и дейността й е фокусирана главно върху индустриалния сектор. Дружеството е пазарен лидер в проектирането и строителството на логистични центрове и производствени сгради, като също така изгражда офиси и публични проекти. В портфолиото на "Кордеел България" са над 85 успешно реализирани проекти, като компанията е носител на 8 отличия "Сграда на годината". Голяма част от сградите са наградени с три или четири звезди на BREEAM. Това включва логистичния център в Кабиле, както и Bulgaria Mall и Infinity Tower в София.


"Орбико" е семейна компания, създадена през 1987 година. Към момента разполага с представителства в 20 държави в Европа. Компанията оперира на българският пазар от 17 години и е един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Компанията е основен партньор на Philip Morris International, IQOS, Procter & Gamble, Shell и Mars, с които за последната година в България е генериран общ оборот от 965 000 000 лв. Като социално отговорна компания в новия административно-логистичен център е заложено изграждането на 50 паркоместа със зарядни станции за електромобили.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано