СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще изграждат нова база на Младежкия център във Враца
 Facebook

Ще изграждат нова база на Младежкия център във Враца09.07.2020 / 13:23 - CityBuild.bg

В нея младите хора могат да провеждат обучения, занимания по интереси, както и да реализират своите проекти и инициативи.

 

Младежкият център във Враца ще разшири обхвата от предоставяни услуги и организирани инициативи, като ще бъде изградена и нова многофункционална база. Дейностите ще бъдат надградени, като ще се обхванат подрастващите не само от община Враца, но и деца и младежи от целия регион.

 

 

Дейностите ще се изпълняват в рамките на спечелен проект на местната администрация по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи". Договорът за безвъзмездната финансова помощ, чиято стойност е близо 1 600 000 лв., бе подписан от кмета Калин Каменов и министъра на образованието - Красимир Вълчев.

 

Фокусът на работата на екипа по проекта през следващите три години е провеждането на обучения, свързани със социалното предприемачество и придобиването на нови знания и умения сред учениците, различни от тези, които получават в образователната система. Предвижда се активна работа с лицата от уязвими групи. Следващият етап от разширяване на работата на Центъра е активна международна дейност и реализирането на съвместни инициативи с представители на младежката общност в големите европейски държави. 

 

За последните няколко години екипът на Младежкия център е инициатор на тематични събития, в които участие вземат голяма част от младите хора в града. Младежките работници реализираха редица проекти и инициативи, насочени към лица от уязвимите групи в 22-те населени места на Враца.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано