СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат претоварна площадка за отпадъци в Павликени
 Facebook

Изграждат претоварна площадка за отпадъци в Павликени27.10.2014 / 15:31 - citybuild.bg

Тя се намира до съществуващото сметище на града. Площта й е 10 дка.

 

Бенифициент по проекта е Община Никопол и същият се осъществява в партньорство с общините Павликени, Свищов, Левски и Белене въз основа на  сключения договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „ОКОЛНА СРЕДА 2007-2013 г.", Приоритетна ос 2: „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци".

 

Общата стойност на проекта е 43 170 924,24 лв., a неговата основната цел e изграждането на необходимата инфраструктура за екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на регион Левски (Никопол), отговаряща на националните и европейски изисквания.

 

Основните строителни дейности се извършват на площадката в с. Санадиново - община Никопол, където ще бъдат разположени повечето от предлаганите инсталации за управление на отпадъците в региона: депо за неопасни отпадъци -1-ва клетка; комбинирана инсталация за сепариране; съоръжения за компостиране; пречиствателна станция за отпадни води; обслужващи сгради и инфраструктура на площадката; довеждащ път.

 

Поради голямата отдалеченост на Община Павликени, проектът предвижда и изграждането на площадка за предварителна обработка на отпадъци и претоварване в превозни средства за дълги разстояния, която ще бъде разположена в землището на нашата община.  Изграждането й ще намали транспортните разходи, чрез оптимизиране на транспорта за дълги разстояния. Площадката е с обща площ около 10 дка. Тя ще бъде асфалтирана, обозначена с пътни знаци и ще бъде оформен зелен пояс. Районното осветление ще се осигури чрез изграждане на кабелно трасе от ЕП 20 кV "Карайсен". Предвидена е доставка на специализиран камион за транспорт на отпадъци от Претоварна станция - Павликени до площадка „Санадиново".

 

Общата стойност на инвестицията е около 620 000 лв

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната