СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат трибуните за Първия летен фестивал във Видин
 Facebook

Изграждат трибуните за Първия летен фестивал във Видин02.08.2017 / 14:28 - citybuild.bg

Подреждат се и декорите за оперните представления на 4, 5 и 6 август на шлеп в река Дунав.

 

Тече усилена подготовка във връзка с предстоящия Първи летен фестивал „Крепост на вековете „Баба Вида“, който Община Видин организира съвместно със Софийска опера и балет и Министерство на културата. За публиката ще бъдат изградени трибуни със 700 места по кейовата стена. От сцената в реката ще бъдат показани „Мантията” и „Джани Скики” от Джакомо Пучини. 

 

 

Край крепостта „Баба Вида” децата ще видят операта „Шегобишко и островът на чудесата”, в която ще могат да се включат като актьори. Пред главната порта на видинската крепост – Стамбол капия, също ще има сцена. На нея на 11 и 12 август ще бъдат представени „Лебедово езеро на Чайковски и „Зорба Гъркът” на Микис Теодоракис.

 

Заради провеждането на репетициите и спектаклите от вчера до 6 август във времето от 19.30 ч. до полунощ ще бъде въведен ограничен достъп в част от Крайдунавския парк – алеите в близост до Понтона и шлепа, в това число и до детската площадка. В часовете на провеждане на оперните спектакли в ограничения периметър ще бъдат допускани само лица, закупили билети за представленията. Тъй като се изгражда временно строително съоръжение, Община Видин препоръчва на гражданите да бъдат внимателни и избягват преминаването в посочения участък и през останалото време.

 

 
още от Новини

още от АРТ