СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изложба показва стъпките към трансформацията на София
 Facebook

Изложба показва стъпките към трансформацията на София19.10.2018 / 12:25 - CityBuild.bg

Може да я разгледате до 31 октомври в новото пешеходно пространство пред Съдебната палата.

 

Изложбата представя една обща визия за развитие на централната градска част като мрежа от ключови публични пространства и подчертани пешеходни връзки. Тя предлага възможност да погледнем на улиците по нов начин - като на оживено място, в което се случва общественият живот.

 

 

Миналата година Столична община започна работа по пилотен проект „София - град за хората". Първият етап от него бе изследване и анализ на публичните пространства, фокусиращи се върху хората и начина, по който те обживяват и преживяват тези места. Методологията на изследване е разработена от датския урбанист проф. Ян Геел и студио „Геел", които приеха поканата на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект Здравко Здравков да консултират Столична община. Принципните насоки за развитие на града бяха представени през м. октомври 2017 г. с доклада на „Геел" „София: Публични пространства и обществен живот 2017".

 

Изложбата представя и текущата работа по Плана за действие за прилагане на препоръките на Доклада, който има за цел да конкретизира и приоритизира краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки и проекти за трансформация на градската среда.

 

С изложбата се цели запознаване с идеите и включване на жителите и посетителите на София в процеса по превръщането ѝ в град за хората.

 

 
още от Новини

още от АРТ