СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Поп-Ъп офис/изложба правят по случай старта на "Зелена линия София"
 Facebook

Поп-Ъп офис/изложба правят по случай старта на "Зелена линия София"17.10.2019 / 12:27 - CityBuild.bg

Ще може да се запознаете с проекта и да задавате въпроси.

 

Идеята за "Зелена линия София" може да бъде реализирана, стана ясно през лятото. Първият етап включва трасе от гара "Пионер" под бул. „Цариградско шосе" зад зала „Арена Армеец" през естакадата на бул. „Шипченски проход" до ВТУ. Столична община вече работи по проекта, разговорите с министъра на транспорта са на финален етап, тъй като железопътните линии са собственост на Националната компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

 

Зад проекта "Зелена линия" стоят архитектите Светослав Александров и Християна Василева. Идеята е за отделен от трафика "парк" върху изоставено железопътно трасе, което свързва големите паркове на София, централни и периферни квартали и много главни спортни съоръжения, като стадиони, плувни басейни, спортни зали, игрища и др.

 

 

По повод придвижването на проекта, офисът на “Зелена линия София” се пренася днес от 18.00 часа в pop-up gallery/shop Masstab на ул. "Марин Дринов" 2а до 19 октомври. На място ще може да разгледате изложбата, да се запознаете с проекта, да задавате въпроси, да давате предложения или пък да се включите в работата на екипа. На 18 и 19 октомври ще има офис/уъркшоп.

 

 
още от Новини

още от София