СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ул. „Каменоделска“ в София вече се ремонтира
 Facebook

Ул. „Каменоделска“ в София вече се ремонтира20.03.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Реконструира се трамваен релсов път и контактно-кабелната мрежа от кръстовището с бул. „К. Стоилов”до крайно трамвайно ухо „Орландовци”.

 

Общата  дължина на трамвайното трасе е 1.6 километра. По време на строителните дейности ще  се извърши  цялостна реконструкция на пътното платно, на тротоарите, ще се изгради ново осветление, ще се подмени 1 километър водопровод.

 

Трамвайното трасе е изключително натоварено - минават 3 трамвайни линии, а участъкът от ул. „Каменоделска" е в лошо състояние. "Нашият основен приоритет е да работим така, че минимално да затрудним гражданите, които живеят в близост или преминават по ул. „Каменоделска". Молим за търпение и разбиране", каза Веселин Господинов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител. Строителят се ангажира да работи в график, а реконструкцията да приключи в края на август - началото на септември в зависимост от атмосферните условия.    

 

 

Ремонтните дейности се  изпълняват по проект „Интегриран столичен градски транспорт - фаза ІІ", договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж". Изпълнител на ремонтните дейности е "БГ Нова" АД, проектант е "Инжпроект" ООД, а надзорът се осъществява от  ДЗЗД „Обединение Нова София 2017". Стойността на  договора е 8.2 милиона лева с ДДС.

 

 
още от Новини

още от София