СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Арх. Кенго Кума проектира маратонки с дървесина в подметката
 Facebook

Арх. Кенго Кума проектира маратонки с дървесина в подметката27.11.2019 / 13:40 - CityBuild.bg

В модела личи характерният му стил със създаване на слоеве и кръстосване, което той направи и в инсталация от чам в УАСГ преди месец.

 

 

Конструкцията на спортните обувки е базирана на инженерен подход, целящ постигане на удобство и устойчивост за краката. Горната част е от бял плат, върху който са преплетени бели ленти, изобразяващи емблемата на фирмата за спортни стоки. Кръстосването е вдъхновено от традиционната японска техника за работа с бамбук.

 

 

 

 

Средният слой е изработен от екологично чист материал на основата на дървесина и именно той играе основна роля в стабилността на платформата при ходене. Подметката също е бяла, като по този начин слоят с дърво изпъква по-ярко. Иновативният модел ще бъде пуснат на пазара в Япония следващия месец.

 

 

 

Характерният си стил японският архитект демонстрира в една сепла структура от български кофражни дъски във фоайето на УАСГ по време на посещението си в България в рамките на Дните на японската култура миналия месец. На церемония проф. Кенго Кума получи почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Университета по архитектура, строителство и геодезия, изнесе лекция пред студентите и проведе работилница.

 

 

 

Архитект Кенго Кума е известен като майстор на японската традиционна архитектура. В момента има над 400 действащи проекта, един от най-новите от които е проектирането на стадиона, където ще се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през 2020 г. Досега той е проектирал сгради в над 20 държави и е носител на различни престижни награди в страната си и в чужбина.

 

 
още от Новини

още от Любопитно