СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кметът на район "Лозенец" отчете една година от мандата си
 Facebook

Кметът на район "Лозенец" отчете една година от мандата си23.11.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Един от основните успехи е, че значително подобрихме комуникацията с обществеността, казва Константин Павлов.

 

„Погледът отвътре върху дейността на администрацията ми даде възможност да направя точен анализ на работните процеси и приоритети. Преоткрих значимостта на хората на първа линия, които реално извършват услуги за гражданите и имам вече доста идеи какви реформи в местната власт трябва да се направят, за да бъдем много по-ефективни в работата. Също така, убедих се, че визията на най-високо ниво в държавата много помага на всеки редови служител да знае как да си върши работата. А когато такава липсва, това силно затормозява", казва кметът на район „Лозенец" Константин Павлов.  

 

„Един от основните успехи за изминалата година, които отчитаме благодарение и на отзивите от гражданите е, че значително подобрихме комуникацията с обществеността - откликваме на сигнали, включително и чрез социалните мрежи, отчитаме редовно свършената работа, общуваме активно с хората и това се усеща. Районната администрация е най-близо до реалните проблеми на хората и за нас е важно да чуваме добре от какво имат нужда те, както и гражданите навреме да бъдат информирани за благоустройствените и строителни работи, които се извършват на тертиорията на района", допълва кметът.

 

 

Какво е направено през първата година: 

 

* Отчуждени са над 16 500 кв.м. терени, които попадат в уличната регулация. Те са нужни, за да може да започне проектирането, а след това и изграждане на улици в новите квартали на района.

 

* Предложени са над 43 000 кв. метра за отчуждаване на терени в новите квартали за улици, учебни и детски заведения и обществени пространства.

 

* Подобрена е сигурността на информационните системи.

 

* Въведени са професионални стандарти за работа в местната администрация, свързани със сигурността на данните на гражданите и информацията за техните казуси, включително и в архивите, както и със законността на използвания софтуер и системи.

 

* Направени са няколко срещи с гражданите, за да се обсъдим развитието на новите квартали, транспорта, гражданското участие, бюджета за 2020 г. и др.

 

* Подобрено е значително почти липсващото електронно обслужване.

 

* Ремонтирани са над 9 300 кв.м. повредени пътни настилки.

 

* Ремонтирани са и са изградени над 5 200 кв.м. тротоари.

 

* Предстои завършване на основния ремонт на ул. „Кожух планина" с подложка от дрениращ бетон вместо стандартната трошена скална маса под паветата, което се очаква значително да подобри трайността и товароносимостта на настилката.

 

* Направен е нов покрив на старата сграда на 192 ДГ "Лозичка".

 

* Подобрена е приемната за гражданите в районната администрация.

 

* Подменен е котелът за отопление на 139 ОУ "Захарий Круша".

 

* Ремонтирана е оградата в двора на 122 ОУ „Николай Лилиев".

 

* Довършен е ремонтът на отоплителната инсталация в 107 ОУ „Хан Крум".

 

* Ще бъде довършена детската градина в "Кръстова вада".

 

* Приключва работата по много по-модерен и улесняващ гражданите уебсайт.

 

През 2021 г. е планирано:

 

* Да се поиска от Столична община капиталов ремонт с подробна програма за ремонти на тротоари и улици.

 

* Да се пуснат търгове за училищното хранене с нова концепция. Намерението на района е да се изиска храната да се готви на място и сервира топла на децата. Проучва се нужната инвестиция в отделните столови помещения, за да може да се предложи работещ модел, по който помещенията да са приветливи, а храната - здравословна.

 

* Да се изгради част от линеен парк по протежението на старата жп линия в кв. „Хладилника".

 

* Да се отворят и разширят изходите на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново" към „Симеоновско шосе" през „Проф. В. Арнаудов" и „Йордан Радичков".

 

* Да се изгради нов участък от ул. „Сашо Николов - Сладура" - от „Борис Руменов" до „Асен Йорданов" в „Кръстова вада" - с цялата необходима подземна инфраструктура, с тротоари и улично осветление.

 

* Участие в проектирането на бул. „Джеймс Баучер" като модерна и зелена градска артерия, запазваща духа на Лозенец и материалното му наследство, с ленти за автомобилно движение, с трамвайно трасе, с велоалеи и с тротоари.

 

* Да се започне изграждането на пристройки на сгради на три детски градини и три детски ясли.

 

* Работа за изходите на новите квартали към „Околовръстното шосе".

 

* Изграждане на връзката „Кръстова вада"-„Витоша ВЕЦ Симеоново" през ул. „Борис Руменов" през територията, определена за бъдещия парк „Лозенец".

 

* Придобиване на парцели в обхвата на уличната регулация по ул. „Атанас Дуков", „Кръстьо Мирски" и още много други.

 

* Проектиране разширението на 120 ОУ в отделен корпус, така че да не се наруши архитектурната му визия и статута му на паметник на културата. 

 

* Проектиране разширението на ул. „Хенрих Ибсен" между „Черни връх" и „Козяк".

 

* Изпълнение на програмата за пътна безопасност покрай училищата, детските градини и ясли.

 

* Работа за по-безопасно пешеходно пресичане на бул. „Черни връх" чрез изграждането на пешеходни пътеки до ул. „Арарат" и на „Козяк" до Южния парк до кръстовището с ул. „Данаил Дечев".

 

 
още от Новини

още от София