СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Конкурс за идеен проект на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов
 Facebook

Конкурс за идеен проект на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов10.06.2015 / 11:27 - citybuild.bg

Той е известен като строителя на Рилския водопровод, работи по строежа на яз. Искър и благоустройството на парк Витоша.

 

Столичната община обяви конкурс за идеен проект на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов. Паметникът ще бъде издигнат в обхвата на кръстовището между бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", пред метростанция "Стадион Васил Левски". Избраното място за монумента е свързано с това, че на 23 април 1933 г. там бликва първата вода от Рилския водопровод и изпълва специално построения басейн до стадион "Юнак".

 

Иван Иванов открива столичната къпалня „Мария Луиза" в Борисовата градина през 1939 г. 

 

Конкурсът е за обемно-пространствено проучване и идеен проект. Целта му е да бъдат получени идейни решения, които да послужат за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител.

 

Право на участие имат скулптори, художници, дизайнери, архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, притежаващи образователна квалификация в съответната област и обединени в проектантски колективи. Проектантският колектив трябва да включва минимум един скулптор и един архитект с пълна проектантска правоспособност.

 

Общата стойност на средствата, необходими за проектиране, изграждане и монтаж на паметника, са в размер до 30 000 лв., от които - 4 500 лв. награден фонд за провеждане на конкурса. Класираният на първо място ще получи 2 000 лв., на второ - 1 500 лв. и на трето - 1 000 лева.

 

Участниците в конкурса могат да се регистрират преди подаването на проектите, като подадат заявление за регистрация в сградата на Столична община на ул. "Московска" № 33, деловодство - партер. Конкурсните проекти ще се приемат на същия адрес до 27 юли. Повече подробности ТУК.

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ