СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Конкурс за проект за нова административна сграда обяви община Несебър
 Facebook

Конкурс за проект за нова административна сграда обяви община Несебър16.09.2019 / 10:26 - CityBuild.bg

Проучванията определят като най-удачно място площадното пространство.

 

От няколко десетилетия администрацията на Oбщина Несебър ползва сградата на ул. „Еделвайс" 10 в новата част на града. В годините преди 1994 сградата е ползвана като общежитие на БКС. Поради това са извършени преустройства, пристройки и реконструкции, с цел подобряване качеството на обслужване на жителите на общината и условията на труд за работещите в администрацията, но проблемите са решени частично.

 

Използваната в момента административна сграда е неподходяща както във функционално отношение, така и като местоположение. С изграждането на културен център „Артиум", площад „Жулиета Шишманова" и реконструкцията и обновяването на фасадата на сградата на пощата бе оформен нов културно-административен център в новата част на Несебър. Логичен завършек на площада е оформянето на североизточната му граница с подходяща по функция и съдържание сграда.

 

 

Извършените в хода на проектиране на предходните обекти обемно-устройствени проучвания и обследвания на основните пешеходни и автомобилни потоци определят като най-удачно площадното пространство да се  завърши именно чрез ситуиране на сграда на общинската администрация. Затова е обявен конкурс за идеен проект за нова административна сграда на Oбщина Несебър. С реализация на спечелилото конкурса проектно предложение  градът ще се сдобие с нов административен и културно-обществен център, отговарящ на съвременните изисквания за модерна градска среда.

 

 

Подробности за обществената поръчка - тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано