СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Конкурсът на Roca e отворен и за български проекти
 Facebook

Конкурсът на Roca e отворен и за български проекти20.10.2008 / 09:36 - citybuild.bg

За първи път в Международния конкурс за млади дизайнери на компанията Roca ще могат да участват и студенти от България, имащи желание да се изявят в областта на дизайна на бани.

 

Кандидатури за участие в този конкурс ще се приемат само онлайн на www.jumpthegap.net до 31.12.2008. 

„Jump The Gap“ е международен конкурс на Roca, който се провежда на всеки две години и предоставя поле за изява на студенти и млади професионалисти до 35 годишна възраст от областта на интериорния и продуктов дизайн и архитектурата, като им дава шанс да покажат умения и креативност, търсейки иновативни решения за банята и нейното обзавеждане. 

За първи път български дизайнери имат възможност да участват  в престижното дизайнерско състезание на група Roca, която е световен лидер в производството на обзавеждане за баня.   „Jump The Gap“ е състезание за дизайнерско творчество, чиято цел е да допринесе за разработването на нови концепции за баня, разбирайки иновацията като предусещане за бъдещите желания и нужди на потребителите. 

Roca търси дизайнери, които да развият своята визия за концептуално иновативни продукти за баня, нови пространства и нови функции.   Roca ще се ангажира да произведе и да реализира на пазара най-добрите проекти, ако характеристиките им са съвместими с изискванията и концепцията на компанията.  

Характерен за корпоративото кредо на Roca е стремежът на компанията чрез концептуално иновативни идеи да гради мост между настоящето и бъдещето, между мечтите и реалността.

Ето защо за третото издание на Международното дизайнерско състезание Roca избра името ”Jump The Gap”, което предава желанието на марката Roca да подкрепя и мотивира проекти, надскачащи бариерите на възможното и съществуващото. Jump The Gap отразява Roca философията, която гласи “Проектирай днес продуктите на бъдещето!”.

Не случайно Групата Roca е световен лидер в производството на обзавеждане за баня. В разработването на продуктовите линии на компанията участват водещи световни дизайнери и студиа като Дейвид Чипърфийлд, Белен & Рафаел Монео, Рамон Бенедито, Херцог & де Мьорон, Шмид & Лакнер, Було Дизайн, Алеси и Паломба. 

Презентацията и награждаването на печелившите проекти по традиция ще се проведат в рамките на Международното дизайнерско изложение 100% Design London през септември 2009 година. Паричната награда за победилия проект е в размер на 5000 евро.

Членове на международното жури ще бъдат архитекти и дизайнери от световна величина, като Йозеф Конгост, Алберто Меда, Шантал Хамайде, Джон Паусън, Хектор Серано, Карлос Ламела и др.  Информация за конкурса можете да намерите на сайта на конкурса: www.jumpthegap.net, както и на сайта на Рока България АД: www.roca-bulgaria.bg

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от София