СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Културен център ще стане кино „Космос“
 Facebook

Културен център ще стане кино „Космос“28.11.2017 / 12:24 - CityBuild.bg

Реализацията на проекта започва през пролетта, заяви вчера кметът на Пловдив Иван Тотев.

 

 

Ще превърнем кино „Космос“ в културен център, в място, където хората ще могат да четат книги или слушат музика, в приятно място за срещи и събития. Киното ще се използва за събития, особено през зимата. Ще има място за около 400-500 човека, каза кметът.

 

Идея е на партерното ниво да има кафене, книжарница и пространство за четене, включително и на електронни книги. На горното ниво ще има център за обслужване и рецепция с регистратура, което ще бъде един вид читалня към НБ „Иван Вазов“, където на място ще може да се използва част от огромния книжен фонд на библиотеката.

 

 

Общината предвижда организиране на кампания за събиране на грамофонни плочи за голяма колекция и слушане чрез безжични слушалки поне на две места с модерни грамофони. Хората ще имат възможност да заредят телефоните си или електронните си книги от много места.

 

Ще се премахнат столовете в залата, но ще се запази амфитеатралното разположение и ще се обособят специални места за сядане. Сцената ще бъде увеличена с 4-5 метра, като ще бъде отворено пространство между нея и седалките. Ще има екран, върху който ще може да се правят прожекции, като желанието на общината е озвучителната система да е от най-висок клас, а интериорният дизайн да е "интересен".

 

Отоплението ще бъде на ТЕЦ, а охлаждането – чрез чилъри. ОП „Жилфонд“ ще отстрани течовете преди зимата.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

През пролетта започва реализацията на проекта, спазвайки всички изисквания и авторски права, за да може една част от откриващата церемония за 2019 година да бъде там, добави Иван Тотев.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от АРТ