СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
LUXURY PROPERTY AWARDS бяха раздадени за осми път
 Facebook

LUXURY PROPERTY AWARDS бяха раздадени за осми път12.10.2018 / 14:29 - CityBuild.bg

Златни статуетки бяха връчени на общините Благоевград, Казанлък, Шумен и Челопеч.

 

Организатор на събитието е ВИП Комюникейшън.

 

 

Международното жури даде високи оценки за развитието на големи и малки общини в България и за новите им благоустройствени проекти.

 

В категория "Голяма община с принос в благоустройството" 2018 отличието получи Община Благоеврград. Тя реализира проекти и е активен бенефициент по програмите на Европейския съюз. Благоевград е „първенец“ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Много блокове бяха обновени, а на фасадите бяха изобразени герои и исторически значими моменти от българската история.

 

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. общината обнови ключови сгради - районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ е първата в страната санирана пожарна. Преди дни бяха открити и обновените сгради на ОД МВР. Текат действия по изграждане на Социални жилища в IV-ти микрорайон в града.

 

Най-мащабният проект, който върви към завършване, е „Благоустрояване на градската среда“. Дейностите по проект „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, включват реконструкция както на площада, така и на фонтаните, изграждане на художествено осветление в централна градска част.

 

Община Благоевград успя да си върне терените на бившите казарми, където изгради парк „Македония“ на 62 декара. Предвижда се изграждане на православен храм, който ще носи името на Свети Георги, детски и спортни площадки, уреди за фитнес на открито.

 

 

Специалната награда "Лидер в строителството и инфраструктурата" 2018 е за Община Казанлък. С десетки реализирани благоустройствени и инфраструктурни проекти общината се нарежда в челните позиции на лидерите в развитието на строителството у нас.

 

Наред с подобряването на благоустройството, общината разработи и проекта за иновативния културно-исторически комплекс "Светът на траките", който ще бъде изграден на 20 дка между град Шипка и могилите Грифони и Хелвеция, в чиято близост се намират небезизвестните тракийски гробници „Шушманец, „Оструша" и „Голямата Косматка".

 

Проектът предвижда множество интересни обекти за посещение, които ще запознаят туристите с историята, живота и културата на траките. Ще бъде изграден музей, представляващ тронна зала, където ще бъдат показани восъчни фигури на тракийски царе. Специална зона ще представя тракийските занаяти и бойни умения чрез демонстрации. Ще има също 4D киносалон, както и умален модел на Долината на тракийските царе.

 

 

Наградата "Малка община с принос в благоустройството" 2018 получи община Челопеч. Една от малките общини в страната с опит в благоустройството и инфраструктурата не спира да инвестира в обновяването. Наред с модернизирането на детските градини и училището, както и изграждането на инфраструктурни проекти, бе създаден парк за отдих и рекреационни дейности в м. Корминеш, като са изградени покрита сцена, амфитеатър с 800 седящи места и кътове за отдих.

 

Извършено е паркоустройство и озеленяване на централна част на с. Челопеч, включващо обособяване на пешеходна централна част, подходяща за почивки, разходки и празненства. Реализирани са инфраструктурни мерки по укрепване на река Воздол, с цел предотвратяване на риска от наводнения.

 

Предстоящите проекти на общината са свързани с благоустрояване на парковата зона около амфитеатъра и покритата сцена в Парк Корминеш, предвиждаща изграждане на езеро, мини ботаническа градина и атракциони, свързани с рудодобива. Предстои още реконструкция и рехабилитация на водопроводите, благоустрояване на дворното пространство около ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, реконструкция на сградата на читалището, благоустрояване на двора на бившата поликлиника с цел изграждане на комбиниран покрит басейн със зони за релакс и рехабилитационни процедури и др.

 

 

В категория "Луксозно обществено строителство" в LUXURY PROPERTY AWARDS 2018 отличието е за зала АРЕНА Шумен. Съоръжението и паркът около него са изградени на терена на бившето военно поделение „Пети полк“ на входа на града. „Арена Шумен“ е част от цялостен многофункционален комплекс, който ще бъде реализиран на няколко етапа. В проекта е предвидено да бъдат построени открити спортни игрища, открит плувен басейн, детски кът и хотел. Ще се изгради нов жилищен комплекс и търговски обекти, които да обслужват живеещите в близост.

 

 

Ето и другите призьори:

 

"Архитектурно студио на годината" - БУЛАРХ, арх. Боян Захариев. Дейноста на фирмата включва архитектурно проектиране на всякакъв вид сгради - както на мащабни с обществено значение, така и малки по площ обекти, изработване на градоустрйствени проекти, проектиране на модерни и класически интерирори с внимание към всеки детайл. „Буларх“ ЕООД реализира широкомащабни проекти в България и си сътрудничи с утвърдени проектантски фирми за инженерно проектиране. Техни проекти са ХОТ СПРИНГС БАЛНЕО И СПА ХОТЕЛ, характеризиращ се с иновативни „зелени“ технологии, позволяващи пълноценното използване на минералната вода, АРТ КОМПЛЕКС АНЕЛ в Созопол /симбиоза между архитектура, изкуство и природа/ и други.

 

 

Наградата "Инвеститор на годината" получи NOVA CITY GROUP. Дейността на компанията е съсредоточена основно върху пазара на недвижими имоти в България. Тя има международна партньорска мрежа в Румъния, Полша, Чехия, Ню Йорк и Торонто. Партньорите на компанията са с повече от 30 години опит в световен мащаб.

 

От началото на дейността си на територията на България фирмата е осъществила няколко жилищни проекта, като Familia Mladost и Familia South Park. Към настоящия момент Нова Сити е в процес на проектиране и изграждане на няколко проекта в София, като Nova City Lux и проектът Студентски град.


Нова Сити Груп разполага и с голям образователен център от 4200 м2 РЗП в ж.к. „Младост - 1" в София. В центъра се помещават три детски градини и спортен комплекс с плувен басейн, и разполага с двор от 4500 м2.

 

 

Награда "Луксозно многофамилно строителство" получи ЛУКС БИЛД БГ ООД за Комплекс Lincoln Park Residence. „ЛУКС БИЛД БГ“ е новосъздадена инвестиционна компания на пазара на недвижими имоти, с насоченост към инвестирането в проектиране, строителство и управление на качествени и устойчиви във времето проекти.

 

Lincoln Park Residence в кв. Овча Купел е затворен комплекс, ситуиран в 4 свързани сгради, в които са съвместени жилищни и обществени функции. Паркирането на моторни превозни средства е изнесено от ниво терен и е изцяло решено в общо подземно ниво, с два самостоятелни подстъпа. На партерното ниво са предвидени заведение за обществено хранене, както и помещения за търговия и спорт. Има озеленен вътрешен двор с детски кът. На останалите етажи са разположени апартаменти с изчистени, функционални разпределения, осветени от дневна светлина и предлагащи панорама към Витоша. Покривните площи са организирани като зони, предлагащи зеленина и уют за своите обитатели. Използвани са енергоефективни технологии и комбинация от естествени материали като стъкло и метал, както и други съвременни фасадни и интериорни решения и елементи.

 

 

Награда "Лидер в луксозното жилищно строителство" е за Ню Билдинг Пропърти. Компанията използва съвременни материали и технологии.

 

 

За "Луксозно бутиково строителство" е отличена жилищна сграда MV Резидънс в квартал Лозенец в София - „Бигла-III” ООД. Името идва от Mountain View заради гледката към Витоша. Архитектурата и дизайнът са на „ВЕСТА - ДИЗАЙН” ЕООД. Използваните материали като камък, дърво, метал и стъкло спомагат за постигане на облик на съвременна фасада и запомнящ се силует на сградата. Инвеститор на проекта е „ШАЛЕВ ИНВЕСТМЪНТ ГРУП“ ООД.

 

 

В категорията "Най-продаван луксозен жилищен проект" спечели комплекс Mountain View Park в София. Строежът на новата жилищна сграда в квартал "Витоша" се очаква да стартира всеки момент, но продажбите вече започнаха интензивно. Обектът ще бъде на три етажа и ще се състои от 4 корпуса с площ от 10 000 кв. м с общо 117 апартамента, както и 49 места за открито паркиране, 79 подземни паркоместа и гаражи. Обектът ще бъде изграден в стил съвременен неоренесанс от висококачествени материали и дизайнерско изпълнение в полите на Витоша.

 

 

За "Луксозен ваканционен комплекс" награда получи Арт Комплекс АНЕЛ, Созопол. Той е разположен на полуостров „Буджака" (местност Колокита) - природен феномен с множество фиорди, най-красивата и живописна част от българското Черноморие. Намира се на скалистия нос „Христос". Комплексът е симбиоза между архитектура и природа. Той разполага с ботаническа градина и скулптурна експозиция с произведения от най-бележитите български творци в областта на пластичното изобразително изкуство. Автор на цялостния проект и собственик на Арт комплекс АНЕЛ е Ангел Симеонов, на архитектурната част - арх. Боян Захариев.

 

 

Преустройството и адаптацията на музейна сграда на Национален музей "Боянска църква" (Старо Боянско училище) в детска градина - Булстрой Груп, получи отличие в категория "Луксозно реновирано строителство". Проектът включва занимални, спални, покрит вътрешен двор, физкултурно-музикален салон, информационно-учебен център, помещение за приемане на храна и помещение за отпадъци, помещение за персонал със санитарен възел, склад за уреди и котелно.

 

 

В категорията "Луксозен пространствен дизайн" победител е IRON BROTHERS. С над 15 годишния си опит в художественото коване, фирмата изработва уникални и неповторими изделия от ръчно ковано желязо, като полилей, фенери, парапети, врати и други продукти за интериора и екстериора, които изглеждат модерно и в същото време създават чувство на уют.

 

 

За "Луксозен интериорен дизайн" спечели арх. Боряна Христова за Хотел Холидей Ин Пловдив, който предлага стилна, космополитна и едновременно с това уютна атмосфера. Хотелът е един от малкото в Европа, който включва концепция за отворено лоби на InterContinental Hotels Group (IHG). Съчетавайки рецепцията, ресторанта, кафе-бара, кътовете за почивка, салона за красота и бизнес центъра в едно сплотено пространство, тази концепция обхваща преди всичко тенденцията към нетрадиционно работно време и нарастващо търсене на неофициални срещи в елегантна тиха атмосфета. Оформлението е съчетано с непретенциозна, но характерна интериорна схема, замислена от екипа на дизайнерите на "Проарх Пловдив" - арх. Боряна Христова и арх. Едвард Христов. На последния етаж са разположени просторните офиси на фирмата инвеститор с панорамна гледка над целия град.

 

 

Отличието "Строителна компания на годината" отиде при АРХ Сити Строй ЕООД. Строителната компания инвестира в иновативни техники и инструменти, които да подобряват работния процес и нуждите на клиентите. Компанията до момента е реализирала жилищни сгради с общ обем РЗП - 94 694м2, индустриални и промишлени обекти с общ обем от РЗП - 35 500м2. В момента компанията изпълнява текущи жилищни проекти с общ обем РЗП 85 750м2. Предстоящите жилищни проекти са с РЗП от 28 000м2, а индустриалните промишлени проекти - с РЗП 12 000м2.

 

 

 
още от Новини

още от Страната