СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Малина Крумова става председател на агенция „Безопасност на движението по пътищата“
 Facebook

Малина Крумова става председател на агенция „Безопасност на движението по пътищата“20.02.2019 / 17:00 - CityBuild.bg

Това реши правителството днес.

 

Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ към Министерството на околната среда и водите. През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма. В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е назначена за заместник-министър на околната среда и водите в правителството с министър-председател Марин Райков. От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика.

 

Крумова ръководи дирекция „Централно координационно звено“ до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 г. е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

 

Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ беше одобрена от МС на 30.01.2019г. Тя ще е към Администрацията на Министерския съвет и ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката за повишаване на безопасността на движението по пътищата в България, като се предвижда да поеме част от функциите на различните институции, между които е споделена отговорността за безопасността на движението по пътищата към настоящия момент.

 

Малина Крумова стана част от политическият кабинет на премиера, а нейният пост в министерството беше зает от подалият оставка след катастрофата край Своге министър Николай Нанков. Именно след този инцидент, отнел живота на 20 души и за който още няма официално произнасяне за виновните, се роди идеята за създаването на нов орган, който да координира държавната политика за борба срещу пътния травматизъм.

 

 
още от Новини

още от Страната