СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Мапей България проведе семинар за енергийната ефективност
 Facebook

Мапей България проведе семинар за енергийната ефективност22.03.2012 / 19:40 - citybuild.bg

Темата е голямо предизвикателство не само за професионалистите, но и за собственици и държавна администрация, каза управителят на компанията Пламен Петров.

 

Мартин Стоянов, технически супервайзор - Мапей България, Емануеле Родолико, технически отдел - Мапей Италия, управителят на Мапей България Пламен Петров, и проф. д-р инж. Никола Калоянов от Технически университет-София

 

При откриването на семинара в хотел Холидей Ин в Бизнес Парк София управителят на Maпей България Пламен Петров заяви, че това е поредният технически семинар, организиран от фирмата – този път по една особено актуална тема – енергийното саниране. Това е една широко мащабна тема, но ние сме подбрали някои фундаментални подтеми - като енергийното обследване и технически решения, свързани с топло- и хидроизолацията, каза той. Пламен Петров представи накратко Групата Мапей, която тази година отбелязва 75 години от своето създаване под мотото ,,75 Years of Excellence”. Основана в Милано през 1937 година, днес компанията Mapei се е превърнала в световен лидер в производството на лепила и химически продукти за строителството. В момента Групата има 63 представителства с 57 завода в 5 континента и 26 различни страни.

 

Управителят на Maпей България заяви: „Искам с гордост да отбележа откриването на нашия най-нов склад, който отвори врати в София на входа на града. Разбира се, когато говорим за Мапей, задължително е да акцентирам и върху огромния брой продукти - над 1500, които ни позволяват да участваме във всички етапи на строителния процес.” Пламен Петров подчерта още, че за двете години от създаването на Maпей България компанията участва в актуалните за строителството теми - инфраструктура, реставрация на паметници на културата и, разбира се, темата на този семинар – енергийно ефективно саниране. „Това е голямо предизвикателство не само за нас - професионалистите, но и за собственици и държавна администрация”, каза Петров.

 

 

Първият лектор на семинара проф. д-р инж. Никола Калоянов говори по темата "Обследване на сгради с цел подобряване енергийната им ефективност - мода или реална необходимост?" (подробности от неговата презентация очаквайте утре в сайта на citybuild.bg). 

 

 

Следващите презентации бяха на Емануеле Родолико, технически отдел - Мапей Италия ("Топлоизолационни системи МAPETHERM SYSTEM и MAPETHERM TILE SYSTEM") и на техническия супервайзър на Мапей България Мартин Стоянов ("Самозалепващи хидроизолации").

 

Емануеле Родолико от техническия отдел на Мапей Италия, по време на своята презентация 

 

Снимки: citybuild.bg

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано

още от EuroBuild

още от