СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Меден рудник" в Бургас ще има нов и модерен Младежки културен център
 Facebook

"Меден рудник" в Бургас ще има нов и модерен Младежки културен център23.10.2020 / 14:22 - CityBuild.bg

В него ще има зони и помещения за представления, концерти, конференции, смарт офиси и други.

 

 

Съвсем скоро най-големият и гъсто населен жилищен комплекс в Бургас - "Меден рудник", ще се сдобие с Младежки културен център - до СУ "Петко Росен" /поляната срещу блок 28/. Договорът за изграждането на центъра бе подписан във вторник в София и връчен от министъра на образованието Красимир Вълчев на заместник-кмета по здравеопазване, образование и младежки дейности на Бургас Йорданка Ананиева.

 

 

Младежкият център ще бъде със застроена площ от 1 153 кв. м и ще има един основен партерен етаж с два допълнителни по-малки етажа, служещи за настаняване и отдих със съответните прилежащи помещения към тях. В него ще има голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Второто ниво на сградата е за сервизни помещения, а третото е предвидено за настаняване с 13 стаи. В младежкия център ще има заведение за посетителите и за гостите на зоната за настаняване.

 

 

Центърът ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

 

 

Проектът "Създаване на Младежки международен център - Бургас" е по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи" към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021 г. Центърът в к-с "Меден рудник" ще покрива високи стандарти на Съвета на Европа за младежка работа и ще предоставя качествени и разнообразни услуги за младежкия сектор.

 

 

Проектът е с продължителност 3,5 години, а партньор на Община Бургас е Община Рейкявик, Исландия, което ще насърчи международното сътрудничество и обменът на добри практики между младежките центрове в двете държави. Програма "Местно развитие, намалява бедността и подобрено включване на уязвими групи" ще даде възможност за изграждане на подобни центрове освен и в Габрово, Монтана и Перник.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано