СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Момчилград разширява зелените площи
 Facebook

Момчилград разширява зелените площи09.07.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Това са теренът на бившето лятно кино, срещу Районното управление и на ул. "Момчил Войвода".

 

Теренът на бившето лятно кино в центъра на Момчилград да бъде запазено като зелена площ и паркова среда. Общинските съветници дадоха разрешение за изработване на проект за изменение на подробен устройствен план, попадащ в района на емблематичното за поколения момчилградчани бивше кино. След влизане в сила на решението съществуващите зелени площи и паркова среда ще се урегулират в общ имот за озеленяване.

 

Подобна процедура предстои да бъде извървяна и за участъка срещу сградата на Районното управление в града /до Новата джамия/. Основната цел там е съществуващите зелени площи и паркова среда да се запазят и новообразуваният имот да се урегулира за озеленяване. Същевременно изграденият път от югоизточната част на имота да има автомобилен достъп и паркоместа.

 

Третата процедура, одобрена на заседанието, е съществуващите зелени площи на ул. "Момчил Войвода" да се запазят, като се въведе улична регулация с прилежащи тротоари и места за паркиране. За района на читалище "Нов живот" с централния градки площад, пространствата и зелени площи е предвиден отделен УПИ, който да обслужва изцяло и само функциите на културното средище.

 

 
още от Новини

още от Страната