СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
„Най-добър строителен продукт 2010" - наградените
 Facebook

„Най-добър строителен продукт 2010" - наградените20.04.2011 / 14:55 - citybuild.bg

Церемонията по награждаването в четвъртия поред конкурс на Citybuild.bg се проведе в САБ вчера вечерта.

 

За поредна година целта на конкурса е да отличи чрез интернет пространството най-добрите продукти, използвани в строителството. Право на участие имаха всички фирми-производители, вносители, дистрибутори на строителни материали, продукти и изделия.

 

Издателят на Citybuild.bg Виляна Павлова приветства гостите и припомни новото тази година - докато в предишните издания фирмите предлагаха своите най-добри продукти, а потребителите на портала имаха възможност да гласуват за избрания от тях продукт, сега всеки читател на citybuild.bg имаше възможност да предложи участниците в конкурса.  Задължително условие беше продуктът да бъде изписан с цялото му търговско име и да бъде поставен в категорията, която го характеризира най-точно. Освен десетте досегашни категории, включихме и нова категория - „отопление и вентилация".

 

 

Виляна Павлова отбеляза, че тази година има изненади като фирми и продукти. „Това издание на конкурса доказа, че качествените продукти са познати, а някои от не толкова познатите се оказват качествени", каза тя.  

 

Председателят на САБ арх. Георги Бакалов заяви, че Съюзът на архитектите е отворен към всяка една подобна инициатива, каквато е и конкурсът на Citybuild.bg, защото комуникацията, особено в период на криза, е особено важна за бранша, за да бъдат обединени усилията на специалисти и медии.  

 

В „Най-добър строителен продукт 2010" участваха 59 продукта в различните категории. Получени бяха 1760 мейла с предложения. Ето и наградените:

 

Градивни материали

Поротерм 25 N+F, фирма Винербергер

Инж. Цанко Миланов, търговски директор на Винербергер, заяви, че тази награда е успех за фирмата, защото за четири години е успяла да направи един непознат продукт печеливш.   

 

Материали и системи за сухо строителство

Импрегнирани плоскости Кнауф, фирма Кнауф

 

Наградата прие Ингрид  Янкер, управител на Кнауф България. "Много сме горди с отличието", каза тя.

 

Хидроизолации

Ceresit CR 90, фирма Хенкел

За нас беше изненада, че участваме в конкурса и благодарим за отличието, каза Иван Давидов, търговски директор на Хенкел.

 

Покривни системи

Ондувила, фирма Ондулин

Инж. Йордан Николов, управител на Ондулин Покривни системи ООД, заяви, че е приятно изненадан от наградата. „Радвам се, че продуктът ни, който е на пазара от 2008 година, успя да завоюва позиции и да бъде предпочитан материал както за крайните потребители, така и за специалистите", каза той.

 

 

Зам. председателят на КАБ арх. Атанас Тосев, който му връчи наградата, отбеляза: „Англичаните имат една поговорка - не съм толкова богат, за да си купувам евтини неща. И аз наистина се радвам, че потребителите са оценили по достойнство тези, които днес получават наградите. Ние като архитекти също много внимаваме какви продукти влагаме в нашите проекти и търсим най-качественото и най-изгодното, защото нашите граждани заслужават нещо добро".

 

Топлоизолации и фасадни системи

Фасадни плочи Open reflect, фирма Баумит

Наградата прие Николай Бъчваров, управител на фирма Баумит. Той заяви, че тази награда показва, че българският потребител е отворен и търси новото, защото Open reflect е един от най-иновативните продукти на Баумит в Европа без аналог.

 

Сухи строителни смеси

Теразид Standart, фирма Теразид

В тази категория нямахме награда и за нас е чест, каза Николай Русанов, мениджър-продажби на фирма Теразид, регион София.

 

 

Арх. Георги Савов, председател на РК Нова - КАБ, заяви: Благодаря на Citybuild.bg за това, че ни дава за пореден път възможност да сверим часовниците си, като направи тази класация. Вярвам, че за всички производители, доставчици и търговци това също е един вид сверяване на часовника. Виждам, че доста от номинираните са изненадани и това е много хубав начин да видят мястото на своя продукт, а за нас, архитектите, това е един начин да оценим и да преценяваме какви продукти можем да влагаме в нашите проекти. Пожелавам конкурсът да остане една много добра традиция."  

 

Дограми и врати

ПВЦ системи Schuco, фирма Алукьонигщал

ПВЦ системите Schuco на фирма Алукьонигщал спечелиха най-много гласове в конкурса „Най-добър строителен продукт 2010". Управителят Климентин Чернев прие отличието, като заяви, че в личен план му е изключително приятно да получи такава награда. „В едно море от производители и доставчици на дограми продуктите ни бяха оценени и смятам, че изборът на публиката не е бил погрешен", каза той.  

 

ВиК

Система Arctic, фирма Деворекс

За нас е огромна чест и оценка на това, което правим, и мога да обещая, че ще продължаваме да предлагаме нови и добри продукти на българския пазар", каза Деян Георгиев, национален мениджър Продажби на Деворекс.

 

Настилки

Micro Finish, фирма NCG

Управителят на NCG Стоян Няголов заяви, че е приятно изненадан от наградата и се радва, че фирмата е намерила място сред толкова известни имена в строителния бранш като производители и доставчици.  „Работим усърдно да популяризираме тези системи и намираме сериозен интерес от страна на дизайнери и архитекти, тъй като тези продукти позволяват направата на уникални подове", каза той.  

 

В днешно време ще спечелят фирмите, които са в мрежа и предлагат продуктите си в пакет", каза по време на награждаването Георги Чернев, председател на Софийската търговско-промишлена камара. САБ предлага бюлетин, ние правим Търговски вестник, Citybuild.bg също предлага много информация на своите читатели. Затова трябва да намерим начин да направим една медийна мрежа, за да информираме по-добре, каза Чернев. Той връчи и последните две награди по време на церемонията.  

 

Бои и лакове

Терагрунд, фирма Марисан

Йордан Николов, търговски представител на фирма Марисан (вдясно), получи наградата и отбеляза с чувство за хумор: „За нас е чест. Очаквам през настоящата година нови номинации и награди."

 

Отопление и вентилация

Климатични системи General, фирма Булклима

Наградата прие Евтим Стоянов, ген. търговски директор на фирма Булклима. „Благодаря на всички за гласуването и за това, че са оценили нашите продукти и старанието към крайния потребител. Благодаря и на Citybuild.bg за това, че са добавили тази категория в конкурса", каза той.

 

 

След официалната част присъстващите имаха възможност да разговарят и в неформална обстановка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ема Димитрова

Снимки: citybuild.bg

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано