СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Необходимо е повишаване на квалификацията на заетите в строителството
 Facebook

Необходимо е повишаване на квалификацията на заетите в строителството23.11.2017 / 09:30 - CityBuild.bg

Това каза зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова на форум за пожаробезопасност.

 

Налице е конструктивен диалог с Българска асоциация за изолации в строителството както по отношение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, така и по отношение на създаването на адекватни технически норми в България за фасадни изолации. Това коментира заместник-министърът по време на форума „Пожаробезопасност при изпълнението на фасадни изолации“, на който бяха обсъдени измененията в Наредба № Iз-1971 за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар.

 

 

Крумова определи дискусията като възможност да бъдат отразени правилно интересите на всички заинтересовани страни, така че да се създаде уредба, отговаряща на съвременните технологични изисквания и повишаващата се необходимост от безопасност на живеещите в сградите. Регионалният заместник-министър засегна темата с необходимостта от повишаване квалификацията на заетите в строителството, посочвайки, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отворено за сътрудничество в тази сфера. „Има искания за организиране на професионални обучения, така че да се гарантира наличието на необходимия технически капацитет за качественото изпълнение на продуктите“, посочи тя.

 

Сред дискутираните теми по време на форума бяха още европейските изисквания и нормативни разпоредби за пожаробезопасност при изпълнение на фасади, новостите пред пожарната безопасност на европейско равнище, касаещи методите за тестване на материали за изпълнение на фасади, както и промени в българската нормативна уредба за пожаробезопасност по отношение на фасадните решения.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор