СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Новата детска градина „Приказен свят” в Плевен ще бъде ремонтирана с общински средства
 Facebook

Новата детска градина „Приказен свят” в Плевен ще бъде ремонтирана с общински средства13.09.2017 / 14:27 - citybuild.bg

Фирмата-изпълнител „Хуфу” ЕООД е неоткриваема, съобщи вчера кметът.

 

Два месеца след официалното откриване на ДГ „Приказен свят” на 17 септември 2015 г. плочките започват да падат, година по-късно е първото от двете наводнения на детското заведение, а при всеки интензивен дъжд водата залива приземния етаж, фоайето и физкултурния салон. Мазилката пада, има пропаднали плочи, течовете са повсеместни и въпреки че строителната фирма е дала 20 години гаранция за работата си, сега щетите ще трябва да се отстраняват със средства от общинския бюджет.

 

„Фирмата-изпълнител „Хуфу” ЕООД е известна с множество скандали в цялата страна, най-голям от които е т. нар. Малко НДК в столицата. Така се усвояват 1 млн. лв. Сега търсим фирмата, но тя се е покрила дълбоко, не отговаря на настоятелните ни покани да дойде да си оправи нещата”, коментира кметът Георг Спартански. Той беше категоричен, че Община Плевен ще вземе всички необходими мерки и ще поправи с пари от общинския бюджет щетите.

 

„Не мен трябва да питат защо беше направена детска площадка на припек на покрива на общинските паркинги на пл. „Агадир” и защо тече вода долу в помещенията. Същото е положението и с наблюдателната кула в Буковлък, с ремонта на Регионалния исторически музей, с договорите на бившето управление на „Инжстрой”, „Паркстрой” и много други. А защо никой не пита къде отидоха 300 хил. лв., които държавата даде за ремонт на стадиона, а той прилича на гробница? След като платим парите за ремонта на детската градина, ще претендираме тези суми и ще ги търсим чрез съда от изпълнителя”, обясни Спартански.

 

 
още от Новини

още от Страната