СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Жан Нувел представи най-новия си проект
 Facebook

Жан Нувел представи най-новия си проект22.02.2010 / 12:30 - citybuild.bg

В рамките на дискусията в НХГ, в продължение на повече от два часа без почивка, архитектът представи свои проекти.   

 

В момента фирмата на Нувел - Ateliers Jean Nouvel, проектира в целия свят. През 2013 година трябва да бъде открит мащабния проект Лувърът в Абу Даби, който самият Нувел определя като най-голямото предизвикателство, пред което се е изправял.

 

По време на дискусията на 19 и 20 февруари (организирана от списание "Abitare") световноизвестният архитект Нувел обясни, че се изгражда светлинен кладенец-купол с диаметър 180 м. "Той ще е пронизван от лъчи, които ще се проектират като петна, а петната ще се местят по нестандартен начин - като преминават през два насложени един над друг перфорирани купола", каза Нувел. Засега е изграден около 1% от купола.

 

 

След среща с министъра на културата Вежди Рашидов Нувел сподели, че е впечатлен от реалния старт на амбициозния проект за четирите музейни комплекса в София и от залегналата в него стратегия за нов подход, който ще превърне големите изложбени пространства не само в кръстопът на култури, но и в живо място за срещи на хората с изкуството.

 

Според министъра, Концепцията за водещите столични музеи ще покаже по съвременен начин таланта на България и изключителното ни наследство и ще развие културния туризъм у нас.

 

 

Министър Рашидов подари на известния архитект реплика на сребърна фиала с позлата от прочутото Рогозенско съкровище и албуми с изображения на част от най-ценните ни икони.

 

 
още от Новини

още от София

още от EuroBuild