СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Жан Нувел пристига в България
 Facebook

Жан Нувел пристига в България08.02.2010 / 13:16 - citybuild.bg

Световноизвестният архитект е гост на международна конференция, с която стартира дискусионният форум за създаването на града.

 

Първото издание ще бъде на тема: Трябват ли ни музеи и галерии. Форумът ще се състои в Националната художествена галерия на 19 и 20 февруари 2010 г. В него ще участват едни от големите имена в архитектурата днес начело с Жан Нувел, като Итало Рота, Моник Вот, Давид Каскаро, У Уений и др.

 

По време на форума Abitare Talks ще бъде представено състоянието на галериите у нас. Ще бъдат дадени примери за скорошни изживявания и постижения в сферата на световно ниво. Първото издание е особено актуално - предвид предстоящата реформа на музеите и галериите у нас.

 

Жан Нувел влиза с летящ старт в световната архитектура след изграждането на Institut du Monde Arabe - IMA, в Париж. Сградата става известна с фасадата си, направена от механични фотоелектрически клетки, които се отварят и затварят автоматично в зависимост от светлината.

 


Следват проекти, станали христоматийни, всеки от които е новаторски и емблематичен за времето си - фондацията Cartier в Париж, Съдебната палата в Нант, Културният и конгресен център в Люцерн, Кулата A
gbar в Барселона, Музеят на народите Quai Branly в Париж и др. В момента фирмата му Ateliers Jean Nouvel проектира в целия свят - от Япония през Чехия и Катар до Русия и САЩ.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от EuroBuild

още от АРТ