СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Айтос е в сезона на ремонтите
 Facebook

Община Айтос е в сезона на ремонтите19.04.2019 / 13:30 - CityBuild.bg

Сред приоритетите е рехабилитацията на уличните и тротоарни настилки и четвъртокласната пътна мрежа.

 

Заради хубавото време сезонът на ремонтите тази година започна още в края на февруари. Освен планираните средства в капитална програма 2019, тази година Общината получи допълнително финансиране от 2 млн. лв. по ПРСР за седем основни улици в града, които ще бъдат генерално ремонтирани. Ремонтите започват от улиците "Станционна" и "Васил Левски".

 

По този проект предстои да бъдат основно ремонтирани още уличните и тротоарните настилки на ул. „Панайот Волов", „Стефан Караджа", „Паскал Янакиев", „Димчо Карагьозов" (до ул. Цар Освободител), „Цар Освободител" (от ДСК до автогарата). Още 620 000 лв. допълнително бяха прибавени по общински проект за ремонт на улични настилки в селата Черноград, Черна могила и Тополица. Приключи и откритата процедура за избор на изпълнител на ремонтите в трите населени места.

 

През март беше приключен основният ремонт на две други улици в Айтос - "Иречек" и "Иван Комитов". Финализирани са ремонтът на общинския път до село Пирне и основните ремонти на пътя Айтос - Поляново и на пътя Айтос- Малка поляна.

 

Дейностите за асфалтиране и подръжка на общинската пътна мрежа са в пика си. След с. Пирне, ремонтите продължават на общинските пътища за Чукарка, Черноград, Тополица, Карагеоргиево, Зетево. През това лято ще бъдат ремонтирани още пътищата от общинската пътна мрежа за Пещерско, Черна могила, Мъглен, Дрянковец, Съдиево и Лясково.

 

 
още от Новини

още от Страната