СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Община Търговище възложи изготвянето на проекти за благоустрояване на два квартала
 Facebook

Община Търговище възложи изготвянето на проекти за благоустрояване на два квартала09.10.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Това са кварталите 8 и 95.

 

Община Търговище възложи изготвяне на технически инвестиционни проекти за благоустрояване на двата квартала на територията на града. След проведена през май обществена поръчка са сключени договори с двама изпълнители.

 

Възложено е проектиране на квартал 8, между бул. „Митрополит Андрей“ от север, ул. „Скопие“ от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Теренът е с площ от 26 дка.

 

 

Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците „Братя Миладинови“ от север, „Дамян Груев“ от запад, „Средна гора“ от юг и частни поземлени имоти от изток. Тук проектът трябва да обхване площ от 9,6 дка.

 

 

Проектирането ще даде информация какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат при благоустрояването. Целта е да бъдат оформени места за паркиране, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения. Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и проектиране на детска площадка. Срокът за изготвяне на проектите е до края на месец октомври.

 

Междувременно днес по бюджета на община Търговище правителството предостави 2 млн. лв. допълнителни трансфери за извършване на основен ремонт на общински път, свързващ Път II-49 и производствена площадка на „Тракия глас България“ ЕАД.

 

 
още от Новини

още от Страната